Svar på söndagsfrågor del 3

Hur tänker ni kring att låta andra rida era hästar? Känns som ni låter många amateurer sitta och banka på hästarna?
Tycker inte det är några problem att låta andra rida våra hästar. Vet inte alls vilka du syftar på om jag ska vara ärlig, men de få gånger som nybörjare sitter upp tar inte hästarna stryk av det, liksom. Tvärt om brukar vi slänga upp folk som rider lika bra eller bättre än oss, dels för att det kanske behövs för hästens skull och också för att se hästen från marken som vi vanligtvis rider annars. Typ när Cillan hoppar Tage :) 

Skulle ni kanske gärna kunna testa och jämföra exempelvis schabrak från Equestrian Stockholm, Ps of Sweden, Equito, Zaczess eller liknande? :)
Absolut! Vi har ju schabrak från ES, PS och Equito så de tre kan vi jämföra i alla fall :) Kan återkomma om detta då vi inte hunnit prova sådär jättemycket än!
 
Favoritutrustning? Allt från ridstövlar till schabrak :)
Älskar Equipes sadlar, och Mountain Horse eller De Niro på stövlar. Träns spelar ingen större roll, där köper vi olika varje gång faktiskt. Benskydd är lite olika, gillar BR och Horse Guard som budgetalternativ och Veredus som dyrt alternativ. Ridbyxor använder vi våra egna(Uniquestrian Equipment), Milton från Gekås och Horze Desirée. Jackor från Uhip. Schabrak är lite oklart faktiskt, har alltid älskat Christina Sports men tycker de blir sladdriga med tiden faktiskt. Nu har vi köpt några nya för oss, så får återkomma med recensioner senare. 
 
Jag ska köpa dressyrstövlar så snart jag har råd, tycker ni det är värt att satsa på De Niro, eller ska jag börja med att nöja mig med något billigare alternativ? Har ni testat flera märken? Åsikter och tankar kring olika märken, modeller osv :)
Jag har bara testat De Niro, men tycker de är superbra! Gillar Mountain Horses stövlar också, men enbart haft hoppmodeller därifrån. Jag tror absolut att det är värt att satsa på De Niro, för de lär hålla lääänge!
 
Varför går tittarsiffrorna på YT ned tror ni? Hur går de rent ekonomiskt med Hästhuset.se? Är det tuff konkurrens på en ridsportwebbshop? Hur vill ni utveckla ert företag ännu mer? :)
Tror ärligt talat att det delvis beror på Youtubes algoritm, för vissa videor har vi bra med visningar på och vissa inte bra alls. Sen lockar väl vissa videor mer än andra också. Jo men det går bra! Det är inte lätt såklart, men det rullar på! Det är såklart tuff konkurrens, finns många redan väldigt etablerade företag på nätet. Vi har ju en del märken som inte finns på andra sidor, så hoppas att det ska locka också :) Vi vill väl egentligen inte så mycket mer i dagsläget med vårt företag. Räcker gott och väl med webbshopp och sociala medier, haha. Dock vill vi kanske designa lite fler ridkläder så småningom, så det är väl det isåfall.
 
Minns att ni kontaktade en djurkommunikatör för några år sedan och var positivt överraskade. Kommer ni göra detta igen tror ni? Hade varit så roligt att höra lite från Focus och Bella med :D
Ja, det var många år sedan det och det var väldigt intressant! Kan kanske hända i framtiden :)

Har ni sätt den nya Netflixserien ”Störst av allt”? Vad tycker ni isf om den?
Inte än, men jag ska göra det såklart jag är färdig med säsongen av Prison Break jag kollar på :D 

På vår ridskola har de börjat "experimentera" med vad alla hästar har för utrustning, och vill att de har utrustning de inte trivs på(tex har en nosgrimma vilket den hatar), men trots att en säger till ridlärarna ska de fortsätta gå på det för att "de går bättre då". För oss som faktiskt rider hästarna är det väldigt tydligt att de inte trivs på detta. Hur tycker ni att vi ska göra? Vi har redan pratat med ridlärarna om problemen men de ignorerar dem :/
Fy vilken jobbig situation! Jag tänker att det egentligen bara finns 3 grejer att göra. 1. Prata med en ridskolechef/ordförande om ni inte redan har gjort det. 2. Starta en "insamling" med röster så att det blir svart på vitt om vilket problem det är. Eller 3. Byt ridskola om det är möjligt, eller åtminstone berätta för era ridlärare/de ansvariga att ni kommer byta ridskola eftersom denna inte stämmer överrens med era värderingar.

 
/ Anna & Emma 
Kommentarer
Anonym säger:

Då kan jag inte låta bli att hälsa till den som ställe frågan att det stavas AMATÖR. :D

Svar: 😂😂 Och vi är ju dessutom också amatörer 🤷‍♀️
Emma Elfstrand

2019-04-12 | 14:53:16
Åsa säger:

Och vad har stavningen av ordet för betydelse? Bevisligen så förstod du ju frågeställningen av döma av ditt svar ovan! Oavsett om en frågeställning är rätt eller felformulerat/stavat så bör den bemötas med respekt! Att ta för givet att en annan person vill ha sin skrivna fråga rättad på ett öppet forum som en blogg är, ska man inte räkna med!

2019-04-13 | 13:13:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: