Svar på söndagsfrågor del 2

Hej! Har följt er länge och vill tacka för en härlig blogg och sociala medier! Min fråga: hur ska man göra för att få ut så mycket som möjligt av sina ridlektioner på ridskola? Tiden går så fort och ibland känns det svårt att avbryta för att ställa frågor etc. Finns det någon bra teknik? Jag försöker läsa på emellan lektionerna och vara förberedd men det är ju betydligt svårare att omsätta teori i praktiken :)
Bra och svår fråga! Jag tror du är inne på rätt spår. Ifall du vet vad ni ska träna på innan träningen så hade jag också läst på själv innan lektionen. Kollat på Youtubevideos för att få inspiration och sen försöka få över detta i praktiken. Sen tycker jag att ifall det är något som du har svårt för eller behöver input på från din ridlärare, så våga ändå fråga medan ni rider. Så får din ridlärare helt enkelt se till att kunna fördela sina instruktioner jämt över eleverna :) Hon får hjälpa dig en stund, sedan en annan en stund, osv. 
 
Kommer du Emma tävla fokus lite i hoppning framöver? :)
Just nu är mitt spontana svar nej, men man ska aldrig säga aldrig :) Ifall Anna fortsätter träna honom såhär bra kanske han kommer bli vår nya hoppstjärna, haha ;) 
 
Hände det något mellan dig och Matt då sen Emma? :)
Haha nej, jag nöjde mig med en bild :) 
 
Lite opassande fråga kanske men jag är 16 år och det är mycket snack nu. När förlorade ni oskulden. Vad har ni för åsikter mm?
Vet hur det är! Det är alltid sådan press kring det där med att bli av med oskulden i "rätt" tid. Vet du? Det enda som spelar någon roll är när du vill bli det, om du vill bli det. Ålder på dig spelar absolut ingen roll. Jag(Anna) hade som krav att jag skulle vara med någon jag kände mig trygg med och ville vara med till 100% och inte med "vem som helst" bara för att bli av med oskulden, och skulle det "ta tid" fick det göra det. Jag vill bara påpeka att jag inte tycker att det finns några rätt och fel, så länge man gör rätt för sig själv, men det var väldigt viktigt för mig. Och gällande stressen att känna sig "för gammal" för att vara oskuld så kan man inte vara för gammal för detta. Vi känner många som var i 20-årsåldern när de förlorade oskulden, och vet ingen som tycker det är något konstigt med det :) 

Tar ni emot praktikanter? 
Vi har gjort det några gånger, men det är inget som sker regelbundet direkt. 
 
 
/ Emma 
Kommentarer
Malin säger:

Jag rider själv på ridskola och har samma dilemma som frågan ovan. Jag försöker ha bra dialog me de i gruppen om vad vi tycker är viktigt och så kommunicerar vi det med ridläraren. Sen försöker jag gymma andra dagar i vecka för att stärka kroppen så man lättare kan levererar i ridningen. Sist våga alltid fråga och be de förtydliga och visa så att du verkligen förstår.
Jag började också rida två ggr o veckan istället för en och det har givit mig mycket mer resultat ☺️

Svar: Smart och bra att ni har ett snyggt upplägg i gruppen :D
Emma Elfstrand

2019-04-11 | 12:15:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: