Svar på söndagsfrågor del 1

Hur tänker ni kring meetinguppstallning? Tänker i och med att era hästar går på lösdrift och att x antal promenader per dag inte är direkt jämförbart med det oavsett hur man bär sig åt. Skulle ni kunna tänka er att stalla upp på box under meeting ändå eller skulle ni avstå helt från dessa tävlingar pga detta? Vore intressant att höra hur ni resonerar :)
Väldigt intressant fråga! Nu tävlar vi på såpass låg nivå att meeting inte har varit aktuellt, och de gånger vi tävlat två dagar i rad så har vi gjort det på klubbar i närheten så vi har kunnat åka hem med hästarna emellan. Vi utesluter inte meeting där hästarna får stå på box i framtiden om det skulle bli så, men i så fall kommer vi att välja dessa tävlingar med omsorg. Jag antar att det är Bella och Focus som kan bli aktuella för denna sorters tävlingar, och med Bella hade det nog inte varit några problem eftersom hon är så cool och anpassar sig bra till nya situationer. Focus hade det definitivt blivit jobbigare för, och det hade krävts mer mentala förberedelser/träning för att han skulle kunna göra detta. 

Hur kommer det sig att Anna har så pass mörkt hår och Emma så ljust? Tycker att det klär er såååå bra med den färg ni har nu men har ni inte velat testa ”varandras” hårfärger
Tack snälla! Jag (Emma) har varit mörkhårig mycket "back in the days" men har på äldre dagar insett att jag passar betydligt bättre i min naturliga färg eller ljusare (alternativt riktigt färgglatt såklart, hehe). Anna har också varit ljus (dock inte riktigt ljusblond) och hon trivs mycket bättre i mörkt. Vi har ganska olika toner på våra hyar (hur säger man hy i plural, haha?) så därför blir det naturligt att vi passar bäst i olika färger också :) 

Hade ni kunnat gå över att rida bettlöst på alla hästar om alla gick mycket bättre på det
Absolut! Förutom vid dressyrtävling då eftersom det är tvång på bett där (räknar inte med bettlösa klasser eftersom det var ett helt värdelöst beslut). 

Vilka slags benskydd rider ni med vid vilka tillfällen? Bästa märke och har ni någonsin skydd i hagen?
Vi rider alltid med senskydd på alla hästar utom Tage (han har dock senskydd vid hoppning). Boppen har haft senskada i fram (en skada han fick i hagen), Bella har överben på ena frambenet som vi inte vill att hon ska slå i och Focus är ju allmänt flängig så det känns säkrast. Boppen har bakskydd vid hoppning och om jag ska rida mycket sidvärtesrörelser. Focus och Tage detsamma. Bella har aldrig skydd i bak. Vi har aldrig skydd i hagen på hästarna förutom möjligtvis om vi släpper ihop dem med en ny häst ifall det skulle gå vildare till än vanligt. Vi tycker det finns många snygga och bra skydd, men gillar Veredus lite extra :) 

Hur ofta tvättar ni era ridkläder? Vilken grad? Tvättmedel? Sköljmedel?
Tröjorna vi rider i tvättar vi efter varje ridtillfälle, eftersom man oftast blir lite svettig på överkroppen. Ridbyxor tvättar vi så sällan som möjligt. Typ när de börjar kännas lite ofräscha eller är väldigt smutsiga. Någon gång i månaden skulle jag tippa på att jag tvättar mina. Jag brukar tvätta mina ridkläder i 40 grader fintvätt, och undviker sköljmedel så gott jag kan till allt, men använder det definitivt aldrig till ridbyxor/leggings. 

 
/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Hejsan Har för mig att jag sett er skriva att ni skall sälja era ridbyxor på någon av P&J och någon tävling på VHSK, men hittar inte det nu. Stämmer det?

Svar: Det stämmer! Vi säljer dem på alla våra pay and rides/jumps och på VHSK:S tävlingar :)
Emma Elfstrand

2019-04-11 | 10:55:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: