Svar på söndagsfrågor del 1

Ger ni inte hästarna kraft de dagar de inte kommer in från hagen?
Nix, allt som oftast inte, om de inte ska få någon speciell mineral för återhämtning eller liknande. När Bella stod skadad fick hon pyttelite kraftfoder för att få i sig magnesium till exempel. Tycker inte att det behövs när de vilar.

Hut gör ni övergången till sommarbetet så bra som möjligt för era hästar?
Våra hästar går ju på sitt bete hela tiden eftersom vi har samma hagar året runt, så vi behöver inte vänja in dem eftersom det sker naturligt. Hade vi behövt vänja in dem så hade vi släppt över dem från vinter till sommarhagar successivt, bara typ 20 minuter första gången för att sen öka på tiden.

Bästa stigbyglarna?
Vet knappt om jag hittat några "bästa stigbyglar" än... Vi har Sprenger på alla våra, Sprenger System 4 på de flesta och Sprenger Flexcite på Tages sadel. Tycker greppet är sådär, bättre på Tages stigbyglar men jag hade gärna haft stigbyglar med bättre grepp än så. Annars tycker jag att de är snygga, och säkra i och med att de är böjliga.

Skulle ni vilja bli kända inom tävlingsaspektet. Alltså tävla på hög nivå nationellt och kanske internationellt?:)
Nja, jag vet inte. Det har aldrig varit en dröm hos oss. Jag skulle gärna vilja tävla på i alla fall MSV-nivå, men skulle det visa sig att jag plötsligt blir en stjärna på att rida(haha ;)) kanske jag vill tävla högre än så. Det är dock inget som ligger som en dröm eller ett mål för oss.

har ni provat rida med handhäst nån gång? om inte, skulle ni kunna testa nån gång? :D
Nej, och kommer aldrig göra det heller. Känns väldigt onödigt tycker jag. Personligen ser jag inget syfte med att ha en häst springandes bredvid mig när jag rider en annan häst. Är syftet att spara tid så låter jag hellre hästen vila en dag extra, eller longera ett kortare pass. Dessutom har ju vi en asfaltsväg som vi måste rida på för att komma till skogsvägar och det känns ju superfarligt. 

Abbis ♥ 

/ Anna
Kommentarer
Siri säger:

Men i vissa sammanhang är faktiskt handhäst bra, och faktiskt finns det ett syfte med det. Tro det eller ej ;)

Vi har islandshästar. Och ofta har vi unghästarna som handhäst för att de sk vänja sig att gå på turerna och hänga med de andra hästarna. De behöver också röra på sig innan de blir dags för inridning. Istället för att de hela tiden promeneras ensamma mm. Vi brukar börja med detta vid 2-3års åldern.

Svar: Lägger ingen värdering alls i hur andra gör med sina hästar, funkar säkert toppenbra annars skulle ju ingen göra det ;) jag svarade utifrån mig/oss och våra hästar :)
Emma Elfstrand

2019-04-09 | 09:46:16
Lovelia säger:

Håller med Siri :)
Man skall inte förkasta handhäst. Jag har jobbat många år med att utbilda och rida in hästar och jag har alltid med handhäst ut i skogen. Mycket bättre för de unga hästarna att gå bredvid en äldre och välutbildad häst. Anna Hassö förklarar det väldigt bra i podden ridklubben :)

Svar: Lägger absolut inga värderingar i hur andra gör med handhäst, svarade bara utifrån mig själv och att jag personligen inte ser något syfte i det med våra fyra hästar :)
Emma Elfstrand

2019-04-09 | 10:36:35
Med 7 hästar som ska motioneras rider jag superofta med handhäst ... :) dock bara ut i skogen men är riktigt effektivt de dagar alla hästar ska ridas ut, tar 4 timmar istället för 8 ;) så nog finns det syfte alltid. säger:

Lisa

2019-04-09 | 11:07:41
Anonym säger:

Är man ovan bör man nog inte ge sig ut på egen hand, speciellt inte på trafikerade vägar.
Däremot har man kontroll och hästarna funkar tillsammans ser jag inga problem med det.

Svar: Lägger inga värderingar i hur andra gör och vet att det funkar toppen hos många, så det är väl toppen! :)
Emma Elfstrand

2019-04-09 | 13:45:24
Karin säger:

Jag tolkade sista frågan på ett annat sätt, jag tänkte hon menade att testa det i video. Räcker ju att rida i paddocken med typ Boppen plus Tage som handhäst och se om det går lätt eller om det blir kaos ;)

Svar: Haha ja vilken bra idé 😀 Hade vart spännande att se hur det går 😉
Emma Elfstrand

2019-04-09 | 14:37:00
Anonym säger:

jag som skrev frågan om handhäst, och precis som karin sa ovanför menade jag så.
självklart inte ge sig ut i skogen/på vägarna utan bara i paddocken med en medhjälpare om nått skulle gå galet.

Svar: Ja det skulle vi kunna testa! :)
Emma Elfstrand

2019-04-09 | 15:03:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: