En lång dag i stallet

Idag har jag och Anna haft en lång dag i stallet. Efter morgonens gympass hade vi båda bokat in mentala träningar med Anna för både Bella och Focus. Jag tränade Bella för första gången och det gick superbra. Vi gjorde väldigt basic saker, och kan konstatera att det största problemet som Bella har är att hon är ordentligt klaustrofobisk och tycker att tryck är obehagligt. Detta ska vi jobba med, och hon gav bra respons bara idag. Att hon har dessa problem förklarar hennes beteende många gånger också. Bland annat varför hon har tjurat lite vid uppsittning. Jag följde Annas tips idag när jag skulle rida, och då var det inga problem alls. Så nu vet jag bättre hur jag ska jobba med henne till vardags, och kommer träna mer för att få henne tryggare och för att stärka vår relation tillsammans :) 

Focus hade också varit superduktig! De gjorde något lite mer avancerat idag som jag inte har koll på, haha. Men han är så duktig och blir bättre för varje vecka som går. Det är riktigt härligt att se! Vi ska se till att filma lite med Anna igen, kanske nästa vecka om vädret är med oss och vi hinner :) 

Under eftermiddagen blev det ridning istället. Jag red ut själv på Bella medan Anna red Focus i paddocken. Det blåste endel idag, plus att dagens mentalträning har "öppnat upp" Bella (så svårt att förklara i skrift) så hon var ganska spänd idag. Dessutom var det längesedan vi red ut på henne själv. Hon var duktig ändå och krånglar aldrig även om hon är själv och spänd. Focus hade gått superbra med Anna i paddocken. Hon börjar verkligen märka skillnad på honom i ridningen nu, tack vare den mentala träningen. 

Tage och Boppen fick sig en uteritt sedan. Boppis kändes fin, men Tage var Stirr-Örjan idag ;) Han blev stirrig redan när han fick syn på vår nya pall som han tyckte var väldigt läskig, haha. Tillslut så coolade han ner sig litegrann, men var som en het ponny i ridningen ändå. Inte bästa passet för Tage med andra ord, men det är ju kul att han har energi i alla fall!

 
Nu är klockan 19 och jag har jobbat klart för dagen och ska käka och mysa. Har även lyckats packa upp och tvätta allt från helgens GHS. Den enda anledningen till att jag redan har lyckats med detta är att vi ska iväg till helgen igen, så jag måste få allt tvättat tills dess så jag kan packa om, haha. Annars brukar mina resväskor stå orörda i minst en vecka när jag varit iväg...

/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: