Träningar för Miranda

Idag var det äntligen träningsdags för Miranda igen med Focus och Bella. Självklart lyckades vi timea in den dagen som Knud har dragit in över landet, så det var inte så lätt att höra varandra. Som tur är gick det bra ändå, även om det kom ett par ordentliga skurar när vi red, i kombination med blåsten. 

Miranda red Focus större delen av passet, och fortsatte med samma arbete som de jobbat med under träningshelgen. Han blir alltid ofokuserad när det blåser ute, men jag tyckte ändå att han såg mer avslappnad ut än vanligt. Anna fick sitta upp och känna på honom i slutet också och hon var nöjd :) 

Jag bad Miranda att rida Bella också, för första gången. Det var intressant att se! Den senaste tiden har jag haft lite problem med att Bella haft extra svårt för att stretcha ut sin svaga/stela högersida och därför velat falla in och bli för rak i vänster varv, så jag ville att Miranda skulle få känna på detta. Vi lade även fram en bom att träna lite byten över, och detta ska jag verkligen försöka göra varje pass på banan nu så det blir en rutin och hon snart förstår vad jag menar. I nuläget byter hon oftast över bommen från höger till vänster, men sällan tvärtom, och hon orkar inte byta utan bom ännu. 

Det är så roligt, för innan jag lade fram bommen sa Miranda att Bella inte var riktigt framme för skänkeln, men så fort vi lade fram bommen så tändes ett ljus och hon fick massor av mer energi ;) Helt plötsligt orkar hon mer än innan, och blir ännu mer ambitiös än vad hon är. Den hästen älskar verkligen att hoppa, och hela hennes uppsyn ändras verkligen så fort det kommer fram lite hinder på banan. Hon är så rolig! 

När jag fick sitta upp på Bella efter Miranda så kändes hon jättefin i vänstervarvet, vilket var skönt att känna. Överlag kändes hon bra när jag red, även om vi såklart får jobba vidare på de där bytena. Hon jobbade i alla fall på riktigt bra i formen idag, och det syns så tydligt på hela hennes kropp när hon gör det. Man ser att alla muskler som "ska" jobba jobbar. Allt från magmuskulaturen till rumpan, överlinjen och halsen (på rätt ställe, inte underhalsen, haha). Miranda tyckte dessutom att Bella hade blivit finare i kroppen än när hon var här senast. Förutom att hon har slimmat till sig så tyckte Miranda att hon fått en riktigt biffig hals, och även lagt på sig massa på "baksida lår". Kul att höra att det syns skillnad på hennes kropp trots att det bara var drygt en månad sedan hon var här senast :) 

Ett av de mest graciösa ögonblick vi blivit fångade i :) 

/ Emma
 
Kommentarer
Erika Pettersson säger:

Kul att ni utvecklas 🤗

2018-09-22 | 19:47:37
Bloggadress: http://erikapettersson.webblogg.se/
Anonym säger:

Hej har en fråga om era ridbyxor. Tror ni de kan passa någon med långa, men inte så kurviga ben. Har ju sett att de sitter fint på er men kommer de bli hängiga tror ni?

Svar: De kommer absolut passa dig också :)
Emma Elfstrand

2018-09-23 | 07:16:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: