Tisdagens Pay and ride

Nu kommer äntligen inlägget om tisdagens Pay and ride!

Jag tog in Focus från hagen, tvättade av benen lite snabbt(nackdel med fyra vita ben, haha. Fint, men smutsen syns så tydligt ;)), borstade och tog på transportskydden. Han lastades på typ 2 minuter, superduktig! 

När vi kom fram så ville vi titta på vår stallkompis Elin, så då fick Focus lov att stå själv i släpet utan att komma ut typ direkt. Vi stod kvar en stund för att se så han inte fick panik, men han var cool, så vi bestämde oss för att gå och kika. Han var lika lugn när vi kom tillbaka typ en halvtimme senare, så redig grabb! Så fort vi öppnade luckan i fram så ville han ut dock, så det var bara att tränsa snabbt och sen få ut den otåliga hästen ;)

När vi gick mot ridhuset så fick han syn på några hästar i en hage, och då kan jag säga att jag kände mig så liten. Jag ledde honom för hand, och han blåste upp sig som tusan så det kändes som att han var dubbelt så stor typ, haha. Väl i ridhuset så lugnade han ner sig, och stod till och med still när jag satt upp. Det gör han alltid hemma, men inte på bortaplan. Framridningen gick väldigt bra! Han kändes fin hela tiden. 

På banan så blev han lite spänd först, men faktiskt så kändes det som att han slappnade av relativt fort. Det blev bättre och bättre ju längre programmet gick, dessutom. Jag red med spö på banan, ifall han skulle bli matt för min skänkel. Jag behövde endast använda det en gång dock, men det var skönt att ha det med. Är det träning så är det, känner jag. Hur som helst så kändes han väldigt fin! Självklart har vi många saker att slipa och träna på, men vi fick ändå fint flyt programmet igenom. Inga missar heller, utan vi fixade alla rörelser. Vi fick 71,06% på ritten i LB:3, vilket såklart känns kul! Jag är så nöjd över att äntligen få till lite känsla inne på banan, och det var superkul. Han var så himla, himla duktig. Lyhörd, fint framme för skänkeln till 99% och vi kändes ändå ganska samspelta, även om jag vet att det kan bli ännu bättre såklart. Domaren var samma som när vi red på hemmaklubben 9 dagar tidigare, och hon såg stor skillnad. Superkul! Det måste betyda att jag börjar hitta ridningen, och att träningshelgen hos Miranda gjorde susen ;) 

Lilla Tokis <3 Han gick för övrigt på släpet på fem sekunder på hemvägen. Sånt gillas skarpt! 

Film kommer såklart också, med alla poäng och domar-kommentarer. Den kommer upp på vår kanal samt här på bloggen på lördag! :)

/ Anna
Kommentarer
Lisa säger:

Så roligt för er! :D

2018-09-20 | 07:54:22
Emma säger:

Stort grattis! Vad kul att det går så fort framåt för er nu :D

Svar: Tack snälla! :D
Emma Elfstrand

2018-09-20 | 10:54:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: