Svar på söndagsfrågor

Vilka är era favoritövnigar för att stärka galoppen på en häst? Tänkte i och med att ni har både unghäst och en relativt outbildad häst. Tack för en grym blogg, ni tar upp så jäkla mycket och är så coola♥️ 
Tack snälla! Spana in DEN HÄR videon :)

Vilka av hästarna brukar vara smutsigast efter hagen?
Åh jäkligt bra och svår fråga för alla är ganska lika där, förutom Tage som nog är renligast. Jag tror nog ändå att jag får svara Boppen på den frågan!

Har ni någon gång rappat till hästen ordentligt med spöet när ni ridit? Kanske från ridskoletiden elr så
Ja visst har vi gjort det när vi var "unga och dumma". Nu för tiden använder vi enbart spöet för att få till den där extra energin om den saknas (föredrar att använda korta spön och bara dutta till på bogen) eller om vi mot förmodan skulle hamna i en farlig situation och behöver använda det för att försöka korrigera hästen. 

Vilket är hästarnas favorit mat eller godis?
Äpplen, haha :) Förutom Tage som är mer förtjust i morötter!

Era bästa tips mot hemlängtan?
Vi är riktiga hemmapersoner som sällan är borta mer än en vecka i rad (okej vi har faktiskt aldrig varit det hittills men det kommer ske nu i vinter i alla fall för Anna) men när vi är borta så försöker vi att vara i nuet så mycket som möjligt och njuta av att faktiskt vara lediga.

Tips från er om man vill börja skriva blogg och med youtube? Kamera, vad för dator, bloggportal, redigeringsprogram. Skriv jättegärna era tips! /jämngammalt fan haha :)
Gällande blogg så är blogg.se en enkel och bra portal på så vis, men däremot tjänar du inga pengar på annonser här, vilket du kan göra på andra plattformar som tex Nouw. Vi bloggar mestadels bara för skojs skull och därför stannar vi här då vi föredrar blogg.se:s layout jämfört med många andra sidor. När det kommer till dator, kameror osv så är det nog en smaksak. Vissa gillar MAC och andra PC. Vi har två olika PC:s. En stationär och en laptop vilket är smidigt. Vi redigerar våra bilder i Photoshop och filmer i Wondershare Filmora som är ett enkelt och billigt program att använda men som ändå har det som behövs för basic filmredigering :) 

Har ni några tankar om valet? Har ni bestämt vad ni ska rösta på etc?
Vi var faktiskt och förtidsröstade igår, då vi ska jobba på klubbdressyr/pay and ride på söndagen och alltså kommer vara upptagna då. Skönt också att slippa trängas på valdagen tycker vi :) Vi tycker det är intressant med politik, och även om vi inte är superinsatta så vet vi vilka värderingar vi har och vad vi tror skulle bli bäst för hela Sverige regeringsmässigt. Av den anledningen så röstade vi på Centerpartiet då vi är liberala och står närmast Centerpartiet i de flesta frågor: Sen tycker vi att Annie Lööf är grym också, och tack vare henne kommer Centern att få ett bra resultat iår! Jag förstår inte riktigt grejen med att många är så hemlighetsfulla med vad de ska rösta på. Det är ju inget du borde skämmas över, och om du gör det så borde du nog rösta på något annat parti. Tydligt för det här valet är helt klart att många kommer att rösta på ett visst parti enbart pga missnöje utan att ta sitt ansvar och läsa på om själva partiet i sig och vad det tycker angående många frågor. Tråkigt såklart, men det är också de andra riksdagspartiernas fel, även om jag hade hoppats på att svenska folket skulle ha bättre kunskap och värderingar än vad det har visat sig. Har ni röstat än eller ska ni göra det iår? :) Vet ni vad ni ska rösta på eller är ni fortfarande osäkra? 

 Så fin bild som Karin fotade på oss i måndags! Ni hittar henne på warnmark.photography på insta :) 

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Vi ska ha skolval imorgon ska rösta på center

2018-09-05 | 14:07:16
Josse säger:

Jag hade skolval igår och röstade då på sverigedemokraterna och dem vann med 39% haha:)

2018-09-05 | 14:58:22
Sätilaryttaren.se säger:

Jag går på magkänslan när det gäller rösning, så kommunalt och i riksdagsvalet blir det centern och landsting blir det LPo (landbygdspartiet oberoend) :)

2018-09-05 | 15:47:06
Bloggadress: http://satilaryttaren.se
Anonym säger:

Eftersom jag tycker miljön, sjukvården och ungas psykiska ohälsa är viktigast så kommer jag rösta med hjärtat. Dvs V och MP. De borgerliga gynnar endast högkomstintagare enligt mig. Sverige är för alla, inte bara de rikaste.

Svar: Tycker det är tråkigt att många som röstar åt vänster verkar se sig själva som de enda som röstar med hjärtat. Att vi röstar C/borgeligt är inte enbart pga oss själva, utan för vi tror att hela samhället kommer må bäst av det. Vem ska betala alla bidrag om ingen jobbar? Det har kommunismen/socialismen inte tänkt på känns det som. Fler som arbetar behövs för att få en fungerande välfärd och bidrag till de som verkligen behöver det. Vad samhället inte behöver är en massa slackers som går på bidrag bara för att det är enklare än att jobba, enbart för att man får in ungefär lika mycket på banken som en som jobbar och sliter. Kan lova dig att vi är lååångt ifrån rika, utan tvärt om så tar vi ut extremt lite i lön tack vare det "trevliga" högskattesamhälle vi har som gör att vi inte kan göra det, så redan där fallerar ditt argument.
Emma Elfstrand

2018-09-05 | 15:52:39
Freia säger:

Jag hade skolval igår och röstade på moderaterna.

2018-09-05 | 16:06:52
Aktiv socialdemokrat, Malin säger:

Annie Lööf är en stark kvinna och det ska hon ha creed för, dock besviken över att hon gått ut med att surrogatmödraskap ska införas, det gynnar inte jämställdheten.

Jag håller såklart inte med. Jag tycker att när det händer saker i livet, man blir sjuk, man blir arbetslös osv så ska samhället finnas där för en och hjälpa till. Man ska inte behöva flytta från hus och hem bara för att något oförtsägbart händer. Och just de bidrag borgligheten pratar om är försäkringar som samhället har för att vi ska kunna känna oss trygga, en del av samhällskontraktet helt enkelt.

Att vi har höga skatter för att att vi ska kunna ha en bra välfärd. Att sänka skatterna ger inte arbete, det skapar snarare mer klyftor i samhället där de som har får mer och de som står utanför får det ännu svårare.

Vi måste hitta lösningar för att de som står utanför arbetsmarknaden ska få sysselsättning och där förhandlar facken och näringslivet om en lösning för att löner inte ska sänkas, för det vore en förlust för Sverige. Skattesänkningar leder också till mindre resurser till välfärden, mindre anställda inom vård, skola och omsorg. Vilket jag tycket inte är rimligt. Och därför är socialdemokratin en självklarhet för mig och inte centerns politik.

Jag har följt er ett tag nu och jag är inte chockade över att ni är center och jag tycker det är bra att ni går ut med det och öppnar för politiskt diskussion.

Svar: Har hon gjort det? Jag lyssnade på Alla våra ligg-podden där Centerpartiet ställde sig emot detta, men liberalerna var däremot för och därför skulle jag aldrig rösta på dem.
Nej där kommer ju liberala väljare och socialistiska väljare alltid att tycka olika. Själv är jag övertygad om att lägre skatter, arbetsgivaravgifter osv gör att fler företag har råd att anställa fler vilket i sin tur gynnar välfärden. Som det ser ut för oss till exempel så ser jag inte hur vi någonsin skulle ha råd att anställa någon i dagsläget med alla avgifter som vi betalar in och med tanke på att vi är ett litet företag, även om vi kommer behöva det i framtiden och då också hade skapat ett arbetstillfälle och mer pengar in till välfärden. Tyvärr motarbetar socialismen oss småföretagare/låginkomsttagare väldigt mycket, och därför är det en självklarhet för oss att rösta C!

Kul att du tycker det! :)
Emma Elfstrand

2018-09-05 | 16:30:42
Malin(s) säger:

Hon sa det i en intervju med P3 häromveckan och det är tråkigt för hon brukar vara väldigt stark i jämställdhetsfrågorna, speciellt i Metoo.

Jag vi kommer alltid ha olika syn ;) Och tur är väl det för att samhället ska utvecklas starkt med bra kompromisser och det blir spännande att se och C kan tänka sig att hänga med S i regeringssamarbete beroende på valresultatet så det blir en spännande söndag!

Svar: Nej vad tråkigt det visste jag inte. Ja söndagen kommer onekligen bli dramatisk och det kommer bli spännande att se vad som sker efter valet :)
Emma Elfstrand

2018-09-05 | 16:49:16
Anonym säger:

"Vad samhället inte behöver är en massa slackers som går på bidrag bara för att det är enklare än att jobba, enbart för att man får in ungefär lika mycket på banken som en som jobbar och sliter"

Ta och läs på lite istället för att kläcka ur er vidrigheter.
Usch jag blir så upprörd så jag finner inga ord. Fy

Svar: Vidrigheter? Så du tycker alltså det är rimligt att vi skattebetalare och arbetare ska betala för att en person som lika gärna kan jobba ska sitta hemma och göra ingenting, bara för att det är bekvämare för den personen? Vi är såklart för att de som verkligen behöver hjälp ska få det, men tyvärr är det många som inte behöver hjälp som snyltar på välfärden och andra.
Emma Elfstrand

2018-09-05 | 18:00:13
Anonym säger:

Fast jag tror inte att någon är hemma pågrund av bekvämlighet. Det finns garanterat någon pysiskohälsa bakom. Samhället måste bli bättre på att hjälpa oss som inte mår så bra. Just nu är sjukvården kass och ens problem ska helst lösas av sig själv.

Att leva på bidrag är allt annat än bekvämt och är psykiskt påfrestande.

Men jag gillar centern och hade jag inte varit så vänster så hade jag röstat där.

Svar: Jag vet själv vissa som har utnyttjat välfärden på olika vis och sen bevisat att de egentligen kunnat jobba (vissa lägger till och med ut bevisen på sociala medier). Men ja, sjukvården och vården/stöttningen till de med psykisk ohälsa måste verkligen bli bättre!
Emma Elfstrand

2018-09-05 | 20:23:21
anonym säger:

Fyfan vilken osmaklig kommentar om folk som går på bidrag. Bekräftar ju bara ens tankar om högerfolk. Ingen sitter väll förfan hemma för att det är BEKVÄMT? Vad är det för skevt tankesätt? Förövrigt, vem ska betala alla bidrag? Jo de som tjänar mer än de behöver ska betala mer i skatt såklart. Enkel matematik. Otroligt tråkigt, empatilöst, och självsikt sätt att tänka på. Vissa har det inte så jävla lätt i livet, då ska man få hjälp. Punkt.

Svar: Vissa människor (du) vill verkligen tolka det en skriver på ett helt eget och fel sätt. Läsförståelse är kanske något du borde träna på? Jo, det finns många som sitter hemma för att det är bekvämt, men också för att det finns för få jobb eftersom det är för dyrt att anställa. Det kommer ALLTID finnas människor som vill utnyttja "systemet". Alla vill inte göra rätt för sig här i livet tyvärr... Väldigt konstigt tankesätt att tro det. Sen tycker jag att "vänstermänniskor" verkar vara de mest dömande människorna som finns, baserat på det som går att läsa på sociala medier. Ingen respekt för att andra kan tycka annorlunda.
Emma Elfstrand

2018-09-06 | 12:49:36
anonym säger:

Jag röstade på SD.

2018-09-07 | 13:32:09
S säger:

Jag röstade på moderaterna i alla valen.

Bra skrivit om politiken både i inlägget och i kommentarerna :)

2018-09-11 | 11:46:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: