Svar på söndagsfrågor del 2

Jag och mina kompisar är lite sugna på att hyra häst men ingen av våra föräldrar är särskilt hästkunniga. Har ni något man ska tänka på innan man hyr? kanske lite konstigt formulerat men hoppas ni fattar😂
Det absolut viktigaste om ni är minderåriga och hyr är att det är bra om någon vuxen kunnig finns tillgänglig för er. Det måste såklart inte vara en förälder, men någon som ni kan få hjälp av ifall något skulle hända, om ni är osäkra på någonting eller liknande. Sen är det ett stort ansvar att ha häst, så var beredd på att det är mycket(roligt!) jobb. Lite svårt att komma med konkreta tips för jag vet ju ingenting om era förutsättningar och vart ni har tänkt att ha hästarna uppstallade och sådär, Men det låter superkul att hyra häst! Vet själva den känslan när vi hyrde sommarhästar :D Så kul att få ha en häst som sin alldeles egna.

Bästa/sämsta från ponny tiden?
Vi har inte haft någon ponnytid alls, så vi har inget direkt bästa/sämsta. Vår första häst var en storhäst eftersom pappa också ville kunna rida på den :) 

Om ni skulle få ekonomi problem och skulle vara tvungen att sälja 2 hästar, vilken av dem skulle det vara?
Om vi nu skulle få problem med ekonomin så hade väl det smartaste varit att sälja de två hästar som står högst i värde, så det är Bella och Focus i sådana fall. 
 
Skulle ni vilja testa på monté?
Absolut! Det är något som vi tänkt att göra så småning om i "Elfstrands testar" :D Det enda jag är orolig över är de sjukt korta stiglädren som en ska ha... Haha!

Pest eller kolera: Era hästar får aldrig ridas ut eller låta dem stå i varsin grus ruta? 
Jag tänker att om de får lov att gå i stora hagar med gräs, så är det ändå bättre än att de får lov att gå i skogen några dagar i veckan men stå i en grusruta hela dagarna. Så vi får svara det, aldrig ridas ut på då!

Kommer ni på sihs?
Vi vet inte det än! Vore kul att åka upp eftersom vi inte var där förra året, men det beror lite på hur det ser ut med jobb och möjligheter att åka osv :)

Ni har ju tidigare pratat om Tage och Boppen och hur ni gjort för att idag rida utan skor. Jag är nyfiken på en update! Hur är deras hovar idag, använder ni boots ibland? Hur är det med Focus och Bellas hovar, vill ni göra samma där om det är möjligt?
Deras hovar mår finfint, och oftast går de barfota :) Men ibland när vi rider ut, och vi ska rida mycket på grus så sätter vi på dem boots. Focus är oskodd i bak, och som det ser ut nu så får han vara det. Frågade faktiskt vår hovslagare när han skodde sist om vad han tyckte om Focus bakhovar och ifall jag behövde sko honom där, men han tyckte att han såg jättefin ut så då håller vi honom så. Han får också boots i bak om det är väldigt mycket grus vi ska rida på. Bella är skodd runt om just nu, och som det ser ut nu så håller vi henne så. Sen får vi se lite längre fram, men än så länge får hon har dojor. 

Vilken är er favorithögtid?
Vi båda är överens om att midsommar är väldigt mysig och vi båda gillar den mest! Dels infaller den på sommaren, vilket ju är trevligt(även om det ofta är rätt kallt på just midsommar haha), det är typ obligatoriskt att ha blommor i håret, och vi brukar grilla med vänner, leka lekar och dricka lite gott vilket är supermysigt. 
Jag personligen gillar även julen mycket just för alla presenter, men det är också en mysig högtid tycker jag. Jag älskar ju att baka och brukar gå loss bland julgodiset och bakverken, alla dofter är så härliga och jag gillar verkligen grangrönt, rött, grått och silver som vi brukar pynta huset med. 

Skulle ni kunna tänka er att bo i en storstad? Vilken isåfall?
Nej, fy fasen alltså. Vi hade vantrivts tror jag, haha. Jag kan tycka att det är mysigt att åka till Gbg/Sthlm ett par dagar, men sen längtar jag hem till landet. Lägenhet finns inte på vår karta att bo i. Och vad hade vi gjort med alla hästar? Stallat upp dem i ett stall för 10 lax i månaden? Näe, vi trivs för bra här ute i stillheten :)

 
/ Anna
Kommentarer
Julia säger:

Om ni kollar på idol, vad tycker ni om debatten som blossat upp kring juryns kritik på Izadora Burenstrand? Var den rättvis?

2018-09-07 | 15:37:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: