Svar på söndagsfrågor del 1

Om ni kollar på idol, vad tycker ni om debatten som blossat upp kring juryns kritik på Izadora Burenstrand? Var den rättvis? 
Anna tittar litegrann på Idol men själv har jag inte sett något av det iår, förutom just denna audition eftersom Anna sa åt mig att jag var tvungen att kolla på den. Tycker Kishti och Nikkis bedömning var förjävlig! Tjejen var mer begåvad än de allra flesta och hade sin egen stil. Om de nu tycker att stilen är ett så stort problem så har ju Idol stylister som ska hjälpa deltagarna att hitta sin stil som även ska passa artisteriet. Ett rätt bra exempel på kvinnohat (internaliserat) när en supertalangfull tjej som inte ser "rätt" ut inte går vidare, medan killar som sett svinsunkiga och ostylade ut går vidare utan någon kommentar om detta. Ett klockrent exempel på varför feminism behövs och hur vi kvinnor bedöms på vårt utseende snarare än våra prestationer. 

Är ni morgon eller kvällsmänniskor?
Anna är både och och jag själv är mer av en morgonmänniska än kvällsmänniska :) Är alltid mest produktiv på förmiddagen. Efter lunch tappar jag all energi, så försöker alltid att ha gymmat och få klart det viktigaste jobbet innan lunch. 

Taggade på VM? vad kommer ni kolla mest på?
Vi är riktigt taggade på hoppningen :D Det är nog det enda vi kommer kolla på. Kanske lite fälttävlan också om vi inte har något annat för oss, men just hoppningen kommer vi följa slaviskt :) Det ska bli spännande att se hur det går för Peder nu när han inte har Allan i ett mästerskap utan Christian K istället!

Har ni någon gång mött en sån här riktigt sur människa som stått i samma stall som er? (om ni förstår vad jag menar) Någon ni typ inte varit kompis med. 
Oh ja! Det har skett lite konflikter på andra ställen om jag säger så. Är så glad över att vi har bra stämning i vårt stall för jag vet själv hur det kan vara att nästan må dåligt av att behöva åka till stallet. 

Jag har en hypotetisk fråga. Om någon av er skulle tröttna på hästar, youtube och bloggen och flytta långt bort för att förverkliga någon annan dröm, vad skulle den andra göra då? Fortsätta med allt ensam? Skulle det ens gå?
Nja, det hade blivit väldigt svårt för den andra personen att ro iland allt annat då. Med största sannolikhet kommer det inte ske som tur är :)

Läser ni bloggen ponnymamman?
Nej det gör vi inte :)

Vad väger ni? Jag är själv lite rundare i mina former och ligger på 75 kg ungefär. Jag tycker att jag ser ungefär likadan ut i kroppen som ni gör, mest Emma då jag har enorm rumpa, haha. 
Vi har faktiskt inte vägt oss på många år så vi har ingen aning om vad vi väger :) Det enda vi vet är vilken klädstorlek vi bör ha för att vara hälsosamma (dvs äta och träna bra utan att det blir extremt åt något håll) och ibland så mäter vi våra midjor för att hålla koll så det inte drar iväg åt något håll, men just vågar och kilon ger oss bara ångest eftersom vi alltid har fått höra att vi är "för tjocka och behöver gå ner i vikt".

Emma, tycker du att din rumpa påverkar din sits i ridningen? Jag har själv en stor rumpa (större än vanliga svenssons) och många påpekar att jag svankar mycket, men det beror på att min rumpa putar ut så mycket.
I know that feeling! Med stor rumpa blir det att man får en "naturlig svank" vilket ju inte är så bra att ha i ridningen. Jag kan tycka att min stora rumpa gör det svårare för mig att få kontakt med min ländrygg i när jag rider, och jag har väldigt svårt för att hitta sadlar som jag känner mig bekväm i. Det är nog de största problemen tror jag... förutom att alla ridkläder är gjorda för smala och "okurviga" personer också såklart ;) Tur då att Uniquestrian Equipment är på G att ändra på det!

Har ni sett riverdale?
Yes jag har sett alla säsonger och Anna har sett ett par stycken. Tycker att serien tappade kvalitet där i mitten (var därför Anna slutade kolla, hon tröttnade) men nu har den blivit bättre igen! 

Vart brukar ni köpa era kläder ifrån?
Det är en salig blandning skulle jag säga! Vi handlar mycket från nelly.com då vi är lata och gillar att internetshoppa. Nu var det så längesedan jag köpte kläder över huvud taget så jag kan knappt minnas vart jag brukar handla, men i fysiska butiker brukar det vara lite olika. Lite från Gina, BikBok, H&M och sådana "vanliga" butiker helt enkelt :) Även GeKås har endel guldkorn på sin klädavdelning om man bara ger sig fasen på att kolla igenom allt!

Vart köper ni ridkläder? Och HUR lär man hästen att byta galopp, känns som jag kollat allt. Jag rider 3 ggr i veckan men det känns inte som ja kommer nån stans. Jag hur en häst o tanken är att tävla o han har svårt för höger galopp, så skulle vara enklare om man kunde byta
Vi köper många av våra ridkläder på GeKås, Hööks, Horze.se och i lite olika butiker på mässor :) Jag tror att alla gör olika för att lära hästen att byta galopp. Bella blir den första hästen som vi kommer lära byten. Hon är inte så stark ännu men vi har börjat introducera det lite ändå. Miranda (vår dressyrtränare) tycker att vi ska börja med att göra byteshjälper över en bom och ta det därifrån, vilket Bella börjar förstå nu. Även Patrik Kittel har sagt att han kan träna in byten över bommar (när vi träffade honom på GHS och hade livefrågestund för ett antal år sedan) så det är nog inte fel att göra det! Annars vet jag att många tränar in byten genom att rida i förvänd galopp och försöka "trigga" hästen till att byta till rättvänd, eftersom det är mer bekvämt för hästen. Det funkar inte riktigt på Bella ännu får jag säga ;) Vissa lär nog in byten genom att göra enkla byten först (galopp-skritt-galopp) och sedan minska ner detta helt tills det blir ett byte, men då är ju en förutsättning att hästen ska vara såpass stark att den kan sakta av direkt till skritt från galopp. Jag skulle bara säga: Fortsätt kämpa och ta mycket hjälp av tränare! Ibland känns det som om man inte utvecklas någonting, men om man kollar tillbaks långsiktigt så brukar man ändå inse att "okej, jag har allt kommit en bit på vägen" :) 

Våra älskade UE-leggings! Blev för övrigt förvånad över hur "posig" jag lyckades bli på den här bilden. Det här med att modella är inte en av mina dolda talanger direkt ;) Men, jag börjar bli mer och mer bekväm framför kameran ändå får jag säga!

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Känns som jag missat nåt, varför ska Peder inte rida Allan mer? Är hästen skadad?

Svar: Han har inte hunnit komma i form till detta VM :) Han hade någon skada tidigare iår om jag minns rätt, och har tävlat med framgång nu men känns inte redo för såpass många dagars tävling tror jag.
Emma Elfstrand

2018-09-11 | 14:23:08
Sätilaryttaren.se säger:

Stor rumpa-problemet; tänk att ni har en svans som är påkopplad på svanskota. Svansen går sedan från mot fiffi och drar in rumpan- som en en rädd hund. Då får ni en lätt/minimal svank som andra med små rumpor ha. Man ska ha lika mycket svank som "utbuktningen" vid axlarna går ut, dvs ganska lite och musklerna ska vara avslappnade. 😊

Svar: Bra tips :) Jag försöker att göra det här i praktiken för att få bättre kontakt till svankryggen men har märkt att jag får ännu ondare i höfterna då, speciellt nu när jag har en riktig dålig period med dem :/
Emma Elfstrand

2018-09-11 | 16:55:45
Bloggadress: http://Http://satilaryttaren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: