Svar på söndagsfrågor del 1

Om ni bara fick rida på ett sorts bett resten av livet, vilket skulle det vara? 
Så svår fråga eftersom alla hästar trivs på olika bett! Det bett som vi generellt har ridit allra mest på under alla år är i alla fall ett tredelat bett med rörliga ringar. De flesta hästar brukar gå bra på detta bett, och det är ett snällt bett. Bella däremot är ett undantag från de hästar vi haft för hon trivs bättre på ett odelat (rakt) bett än delat. 

Hur jobbar ni för att ha en god och följsam sits i hoppningen?
Bra fråga! För att just träna på sitsen i hoppningen tycker vi det bästa är att hoppa olika serier där hästen bara kan rulla på medan ryttaren (i princip) enbart kan tänka på sitsen och analysera den. Jag är inte speciellt nöjd med min sits på Bella ännu, medan jag tycker att jag hade/har en bra sits på Boppen, så det gäller väl bara att träna på. Ju mer du hoppar, desto bättre hoppryttare blir du. Sen tränar vi mycket på gym också utöver ridningen för att bli starkare och få bättre kroppkontroll, vilket i sin tur gynnar ridningen.

Hej har en fråga om era ridbyxor. Tror ni de kan passa någon med långa, men inte så kurviga ben. Har ju sett att de sitter fint på er men kommer de bli hängiga tror ni?
De är testade på längre och smalare personer än oss, och har passat fint på dem också :) De har hittills passat alla kroppsformer som har testat dem!

Visst var ni med Focus hos Lundens och vidgjorde munnen? Hört att de är väldigt duktiga där! Hur låg de prismässigt?
Yes det är han, och vi ska tillbaks med honom och Bella dit om någon månad igen :) De är väldigt duktiga, och det var faktiskt där som vi hittade Bella också, av en slump! Däremot har jag och Anna väldigt dåligt minne och minns inte vad det kostade, men jag vill i alla fall minnas att det inte var något pris som vi blev chockade över (varken billigt eller dyrt), så de ligger nog "normalt" i pris skulle jag tro.

Om ni måste välja: behöva lägga ner kanalen eller behöva lägga ner bloggen?
Lägga ner bloggen, eftersom det är på Youtube vi tjänar in vår lön. Däremot hade det varit väldigt tråkigt att behöva lägga ner bloggen eftersom det är så mycket enklare med snabba uppdateringar här, och vissa saker passar helt enkelt bäst i skriftligt format!

Hur värmer ni upp Boppen på bästa sätt inför dressyrtävling/träning. tänker att han är ju så stor och har ju mycket som måste värmas upp.
Eftersom Boppen är stor och gammal så behöver han en rätt lång uppvärmning för att komma igång och jobba ´på fint. Precis som på alla hästar så skrittar vi först fram för hand innan vi skrittar fram uppsuttet. Jag skrittar fram uppsuttet en stund längre på Boppen än Bella. I framskrittningen så jobbar jag massor med enklare sidvärtesrörelser och att kunna flytta både bog och rumpa. Jag jobbar helt enkelt med att gymnastisera loss hans kropp. När jag sedan travar och galopperar fram jobbar jag mer med övergångar för att få ihop hans kropp så han lägger mer vikt på bakkärran så jag på sikt under passet kan få upp formen lite mer på honom. Även här så brukar jag flytta honom för skänkeln, gärna in och ut på en volt. 

Händer det att ni rider ni i benskydd/lindor? Varför/varför inte?
Vi rider i princip alltid med senskydd på våra hästar, av säkerhetsskäl. Däremot rider vi aldrig med lindor. Dels för att vi tycker det tar onödig tid att sitta och linda alla ben, och dels för att de inte skyddar lika bra som benskydd. Dessutom har forskning visat på att benen blir ännu varmare av att använda lindor jämfört med senskydd. 

Hej! Mittbena eller inte? 
Mittbena, helt klart! Har haft mittbena i säkert 10 år nu och det är både praktiskt och snyggt. Minns när vi var små och det var "töntigt" att ha mittbena... those were the days, haha!

 En mycket fin liten Tage, haha.

/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: