Svar på söndagsfrågor

I hoppningen har ni ju börjat ställa lite "lägre krav" (<—vet inte hur jag ska förklara/skriva på ett bättre sätt) på Boppen, att ni liksom inte hoppar över en meter med honom. Har ni ändrat någonting i dressyren också eller kör ni på som ni alltid har gjort?
Nej, vi har väl inte direkt ändrat något i dressyren. Vi rider ändå inte på så hög nivå där, och har aldrig gjort med honom :) Det vi rider är byten, förvänd galopp, samling/ökning och det är väl egentligen de svåraste grejerna vi rider på Boppen. Enda skillnaden i dressyren, eller ja all ridning, är väl egentligen att vi tar längre tid på oss i uppvärmningen, så att han ska hinna bli ordentligt varm innan vi sätter igång med själva jobbet. 

Nästa tävling med fokus, är det en pay and ride eller en "vanlig" tävling, isåfall får du tävla med bettlöst?
Jag ska rida en pay and ride ikväll, och där får jag ha bettlöst :) 

Vad är det för träns ni har på Bella? Skitsnyggt!
Tack! Det är från Whitaker :D

Varför tycker ni det är så fel att sminka sig när man ska på tävling? Är väl inte värre än att man gör hästen fin och matchar outfit osv
Vi har inte sagt att det är fel att sminka sig till tävlingar utan alla får göra som de vill, men däremot skulle vi aldrig palla göra det själva. Vi ogillar dessutom skarpt att både rida och träna med smink då vi tycker det känns ofräscht och opraktiskt. Sen är vi medvetna feminister och förstår att anledningen till att kvinnor sminkar sig osv är pga patriarkala strukturer där vi ständigt blir bedömda på vårt utseende snarare än våra prestationer. Därför blir det helt fel i våra ögon att det finns en norm att kvinnor (aldrig män) ska sminka sig på (främst) dressyrbanan där alla ska dömas lika, utifrån sina prestationer. Det går absolut inte att jämföra matchning och fixande av hästen med om ryttarna sminkar sig eller inte, för det är två helt olika grejer. 

Vad jobbar era föräldrar med?:)
Pappa jobbar som... Ja, vad ska man kalla din position pappa? Vaktmästare? Mångsysslare på ett och samma jobb? Haha! Han jobbar i vilket fall på ett djurgrossistföretag där han bland annat grejar med saker som går sönder och mycket datorjobb. Mamma sade upp sig från sitt arbete som postis förra året(tror jag att det var, haha) så nu är hon panschis! 
 
Hur funkar era hästar i hagen, vem är ledare osv?
Boppen och Bella är väl de hästarna som bestämmer i hagen, när hela flocken går tillsammans som de gör nu. Boppen skyddar Bella om det är någon han tycker att han behöver skydda henne mot, så kanske att han står lite högre i rang än henne. Bella är som en kobra, haha. Riktigt sur mot de hästar hon inte tycker om ;) Är verkligen inte elak, men tjurig. 
Tage är en sådan där mittemellanhäst, som gärna inte vill göra de ranghöga hästarna till besvär, men som ändå säger ifrån om någon som står lägre i rang än honom käkar och han vill ha mat. Boppen brukar skydda även Tage, så de är så söta när de går tillsammans.
Focus är en riktig liten mespropp. Han är näst lägst i rang, och om han står och käkar och någon häst kommer gåendes och är typ 10 meter bort så går han därifrån. Han är väldigt "förlåt för att jag finns", liksom. Alldeles för snäll. Han borde skaffa sig lite tuffhet tycker jag, haha. Lilla gubben <3 

 
/ Anna
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: