Svar på fråga: Snåltips

Har för mig att du Emma har sagt att du är ganska snål 😂 Har du några bra snåltips nu såhär efter sommar & semester när det gått åt extra pengar 😇 Kram

Nu kommer några snåltips från Anna, haha. Nog för att Emma kanske är mer snål än mig egentligen, men jag försöker också vara ekonomisk. 

När det kommer till mat, vilket en ju dessvärre är tvungen att lägga pengar på, så gäller noggrann planering. Vad är det extrapris på i matbutiken för veckan? Vilka matvaror är billigast över lag? Vi har ju märkt, sedan Emma gått över till helvegetarisk kost och jag käkar mycket vego, hur mycket billigare det är än animalier. Så om du inte redan käkar en del vego så kan jag rekommendera att göra det några dagar i veckan i alla fall! :) Det bästa är att handla för mat för en hel vecka, så det slipper bli småhandlingar för då blir det oftast dyrare i slutändan. Sen är det ju najs att käka ute ibland, men jag personligen tycker att det kan vara minst lika najs att fixa middag hemma. Jag och Emma dricker väldigt sällan alkohol också, och köper mycket hellre hem en flaska pepsi max än en flaska vin till fredagsmyset. 

När det kommer till annan shopping så gäller det att rannsaka sig själv och se om en verkligen behöver köpa just den där grejen som en suktar efter. Nu är jag själv inte jättehaj på det där med att sy och pyssla, men om en känner att en tröttnat på ett plagg så går det ju faktiskt att göra om det litegrann! 
Något som också kan vara bra att göra är att sälja av sådant som en inte har användning för längre. Facebook brukar ha bra köp och sälj-grupper i många olika kategorier. Facebook är även väldigt bra där, främst på hästgrejerfronten tycker jag, om en behöver köpa nya täcken eller liknande till sin häst. Superbra både för plånboken, och miljön! 

Har ni läsare några fler snål-tips, eller spartips kanske vi ska kalla det istället? ;) Tipsa jättegärna i kommentarsfältet! :D 
 
 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Köpa kläder på loppis(Är Finländsk så vet inte om det heter så i Sverige, men hoppas ni förstår!) Mina kompisar frågar ofta var jag har köpt mina kläder, och svarar nästan alltid På Loppis😊Väldigt mycket billigare med en tröja för 2-4€!

2018-09-08 | 09:32:27
Emma säger:

Efter att jag flyttade land igen så har jag blivit väldigt mycket inne på minimalism, det var så jäääkla smärtsamt att slänga/ge bort prylar och kläder för flera tusen helt enkelt D: Packade ner bara det nödvändiga i en stor och en liten resväska, och sen har jag försökt hålla mina ägodelar i den mängden. Bodde i ett stort hus tidigare och nu bor vi i en studio, det bytet hjälpte väldigt mycket med att hålla ner onödiga köp haha. Nu skaffade jag häst för ett halvår sen, så då blev det såklart lite extra grejer att köpa, men jag försöker ha samma tänk där - enbart det basala. Två schabrak räcker. Ett träns, ett par benskydd osv.

Syr mycket eget av gamla grejer som jag inte använder längre, t ex leksaker till katten istället för att köpa. Försöker leva efter "en in-en ut" så att jag bara köper grejer när jag verkligen behöver det. Sjukt svårt! Men också skönt att inte samla på sig massa grejer.

Svar: Bra jobbat! :D
Emma Elfstrand

2018-09-08 | 18:13:20
Louise säger:

Inget spartips egentligen, bygger ju snarare på att man sparar först men... Allt som finns på mitt konto när nästa lön kommer, åker in på sparkontot, utöver det jag lägger undan i början av varje månad. Vare sig det är 1000, 100 kr eller mindre kvar.

Mina vänner byter kläder med varandra när de tröttnar på något, också smart för miljön. :)

Svar: Väldigt smart :D
Emma Elfstrand

2018-09-08 | 20:03:48
Sara säger:

Ät upp rester i kyl & frys, koka ihop en pastasås eller gratäng. Hjälp vad vi i Sverige slänger mat 😳 (Generellt uträknat givetvis, tror det stod 1 matkasse av 5)

Svar: Ja det är också ett bra tips! Det går att göra rätter på det mesta. Men fy! :( Det är på tok för mycket!
Emma Elfstrand

2018-09-09 | 09:23:12
Karro säger:

Köp inte en massa skräp du inte behöver men som känns bra för stunden. Ex nagellack, doftljus, servetter, nya kuddfodral till soffan, trendkänsliga kläder som du bara kan använda nu och sen kommer kräkas på osv.

Tänk alltid aktivt: Behöver jag det här?

2018-09-09 | 21:42:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: