Planerna med Bella

Som jag skrev efter tävlingen så är jag nu riktigt taggad på att tävla igen. Tyvärr så kommer inte det kunna ske förrän om en månad då vi är så himla fullbokade den kommande tiden. The stories of our lives, kan man säga... Nu till helgen arrangerar vår klubb lokal ponnyhoppning, nästa helg är vi i Stockholm (kommer hem lördag kväll men det är inte sjysst att tävla dagen efter när jag inte ridit/gett henne någon uppmärksamhet 2 dagar innan), och helgen efter det är det träningshelg för Hannes Melin. 

Planen kommer därför vara att rida nästa tävling i Falköping den 20 oktober, och helgen innan det åka på pay and jump i Alingsås. Vilka höjder vi hoppar får vi se då, men nu har jag en plan i alla fall. Jag har också planerat att hon ska få ett par veckors aktiv vila efter tävlingen i Falköping med enbart lugna uteritter eller skrittpromenader. Bella är ingen häst som trivs med att vila egentligen, men eftersom hon är så ung och sent tagen så vill jag lägga in lite viloperioder också för hennes kropps skull. Det finns gott om tävlingar i november ändå, så jag har tänkt avsluta med ett par tävlingar då innan tävlingssäsongen är slut. Senare i vinter (januari) kommer Bella att få en ordentlig vintervila innan jag sätter igång henne för vårsäsongen 2019.

Det här känns som en bra plan för den kommande tiden får jag säga! Nu går vi in i några veckors intensiv träningsperiod vilket är roligt och behövligt för min del. Ser verkligen fram emot träningshelgen för Hannes om några veckor :) Den här veckan kommer jag att fokusera på uteridningen med bland annat klättring och konditionsträning, men vi har också dressyrträning inbokad på lördag. Åh vad jag älskar varierad träning och att bygga upp hästarna hälsosamt från grunden så de stärks i både kropp och knopp! 

 
/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Haha, lite random fråga kanske, men den där Hannes, är han Nellie Berntssons tränare eller är det en annan Hannes? Hhaha😂💕

Svar: Yes det är nellies tränare 😊
Emma Elfstrand

2018-09-18 | 20:50:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: