Klubbdressyr

Idag har jag och Focus deltagit i VHSKs klubbdressyr! Så kul att äntligen kunna köra igång med klubbtävlingar igen. Det var inte igår, ska jag säga er. Vi red en LB:1 på bettlöst, så första programridningen på bettlöst med andra ord!

Känslan idag var faktiskt inte så bra alls, men det såg inte ut som min känsla sa, så det var ändå skönt, haha. Han var spänd, gick inte fram för skänkeln alls och han tog inte ena galoppen. Det kändes lite som att underlaget var sirap, och inte sand. Domaren höll inte alls med om min känsla, och sa tvärt om att det såg fint ut och att han hade god energi, men behöver stärka sig. Vi landade på 66,9%, så det var kul! Vi fick till och med med oss en rosett hem, en Clearround-rosett eftersom vi var 2st som startade i LB:1 bettlöst. Focus fick 7,5 på sina gångarter och galoppdelen kändes bra när vi väl hade kommit igång i galopp. Travdelen kändes sämst för egen del. Måste säga att han kändes bättre på bettlöst i alla fall, och kontakten till, tja, nosen("munnen") kändes fin hela tiden! 
 
Det känns helt klart lite motigt när han blir sån här, för han blir liksom svår att kontakta, eller hur jag ska förklara. Det är som att han håller andan hela ritten. Han är ju spänd, och det blir att "skänkeldövheten" späs på, så det är egentligen inget konstigt. Bara att träna på och kämpa vidare, även fast jag kände mig väldigt uppgiven direkt efter ritten. Nu när jag smält det hela litegrann så känns det ändå bättre. 

Här ser ni domarens kommentarer. Lustigt ändå det sista hon skriver, att det kan se helt annat ut än vad min känsla säger. Så är det ju ofta med dressyr, så det är inget konstigt. 

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Kul att du visar domarkommentarerna! :) Bra för mig att se vad de påpekar och kollar på, inför min första dressyrtävling;)

2018-09-09 | 19:39:17
Ellen - tävlingsryttare säger:

Va kul!

2018-09-09 | 20:53:34
Bloggadress: http://ellenshorselife.blogg.se
Linda säger:

Stort grattis😃

2018-09-09 | 21:43:48
Sonja säger:

Grattis!! Jättekul att du visar domarkommentarerna också. Det är väldigt intressant att se de!

2018-09-10 | 06:21:35
Caroline säger:

Härligt med en klubb som anordnar så man kan rida utan bett 😀👍

2018-09-10 | 07:47:16
Bloggadress: http://ridemyhorse.blogg.se
marica säger:

När det känns som att han inte andas under hela ritten, ställ fråga till dig: Andas du? Han presterar utefter vad du visar honom och hur du är. Man måste träna på att tävla.

Hur ser du på det här med poängen? För vad jag läst mig till så tycker ni att det ska vara roligt att tävla, inte ha sådan hög press på er, hästarna kommer i första hand.. Men varje gång du lagt ut ett tävlings inlägg så känns det som att du alltid, alltid är missnöjd med procenten (jag kan ha missat något inlägg också där du varit positiv)... är det viktigaste inte Focus då och inte procenten ni får i slutändan? :D

2018-09-11 | 06:18:03
Bloggadress: http://nouw.com/maricalindberg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: