Gårdagens träning och dagens sysslor

Igår vankades det hoppträning igen för mig & Bella och Elin & Boppen. Roligt nog så gick det kanonbra för Elin och Boppen. Hon tyckte att han kändes piggare och fräschare den här gången, vilket har varit min känsla när jag ridit honom hemma på banan också. Han börjar komma i riktigt fin form nu. Elin red dessutom med mer självförtroende den här gången och de hoppade en lång bana på 80 cm i slutet och det såg hur enkelt ut som helst :) 

För min del gick det inte lika bra. Bella skötte sig såklart lika bra som vanligt, men jag fick inte alls till ridningen. Hon hade ju hoppvila förra veckan då hon gick två hoppass både veckan innan det och ska göra det den här veckan också, så jag ville spara på henne. Kanske inte mitt bästa val visade det sig rent ridmässigt, för hon var betydligt mer "på" den här träningen, vilket hon inte har varit på ett tag så därför tappade jag nog ridningen lite.

Den första övningen vi gjorde passade inte Bella alls pga hennes storlek och brist på styrka, så där tappade jag självförtroendet och det höll i sig större delen av passet. Fick inte alls något flyt i ridningen helt enkelt och blev bara frustrerad på mig själv. Jag tog mig i alla fall samman till sista banan som vi ändå fick till bra, så det var skönt att avsluta på ett bra sätt, även om jag överlag fick en dålig känsla på träningen. Lite tråkigt att få till så dålig känsla såhär innan tävling, men jag får se det positivt, att nu kan det (typ) bara bli bättre på lördag när jag ska tävla. 

Nu ska jag försöka att inte tänka på detta på lördag utan bara "börja om" och rida så som jag vet att jag ska göra. Jag har ju faktiskt inte hoppat Bella mycket så det är inte konstigt att det blir lite missförstånd här och där och att allt inte flyter på ännu. Hon är ung och inte riden länge, så det går inte alltid så bra att reglera henne fram/tillbaks eller att svänga. Jag är så fruktansvärt bortskämd efter att typ enbart ha hoppat Boppen de senaste 8 åren som alltid svänger exakt när jag ber honom och (nästan) alltid lyssnar fram/tillbaks när jag ber honom, just eftersom han är så välriden, stark och balanserad. Klart som tusan att det inte går att få samma känsla på en rätt orutinerad 5-åring. Nu behöver jag bara få in det i min skalle också, och inse att det inte gör något om inte alla språng blir perfekta, utan det viktigaste är att vi kommer över! 

 
Idag har jag ridit ett kortare pass på Boppen på banan. Han var fin idag! Det blev mycket galopp där jag jobbade med byten och förvänd galopp. Det märkt lätt på honom när han är stark i sin bakkärra, för då byter han rent, vilket han inte alltid gör när han inte är igång så bra. Nu gjorde han bara rena byten idag och kändes riktigt fräsch hela passet. Kul! Jag känner mig dessvärre inte lika fräsch som honom, utan är fortfarande förkyld, men jag hoppas på att vara lite piggare på lördag :) 

Anna red ut en sväng med Focus tillsammans med Elin och det blev jogging för hans del idag. Bella har vilat och Tage likaså pga sitt sår. Imorgon ska alla (utom Tage) gå en uteritt. Perfekt för Bella att få två lugna dagar såhär efter hoppträning och innan tävling för att ladda upp och bli av med eventuell träningsvärk. 

/ Emma
Kommentarer
Erika Pettersson säger:

Kul att ni har någon som rider boppen också 😊 träning & träning med unghästarna dom tar ju tid på sig o utvecklas.

Det kommer bli bättre 😀

Svar: Tack snälla! :)
Emma Elfstrand

2018-09-13 | 18:17:13
Bloggadress: http://erikapettersson.webblogg.se/
Elin säger:

Vad har hänt med Tage? Måste missat där ni skrivit hur han skada sig :o

Svar: Ett jobbigt sår på hasen :/
Emma Elfstrand

2018-09-14 | 06:28:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: