Fotografering och dressyr

Hej allihopa! Idag kom vår kompis Karin till oss för att fota oss och hästarna. En mindre lätt uppgift då majoriteten av djuren inte var på fotohumör idag ;) Förhoppningsvis fick vi till några bra bilder i alla fall som vi såklart ska bjuda på här så småningom. 

Under eftermiddagen blev det istället ridning. Tage har ju sitt sår på bakbenet och med hans extremt dåliga läkekött har vi konstaterat att han får vila lite till på grund av detta. De andra tre blev motionerade på banan i alla fall. 

Anna red mycket bomarbete med Focus som var riktigt avslappnad och fin idag. Han skrittade över bommarna hela tiden utan att tveka, utan bara gick över med en gång utan att stressa. Enorma framsteg! Eftersom skritt över bommarna gick så lätt så provade Anna att också trava över bommarna för första gången sen vi fick hem honom och ville se hur han reagerade. Även detta gjorde han jättebra. Kastade sig inte alls över som när vi provade det för drygt ett halvår sedan utan tog det hela med ro. Visst lyfte han kanske lite extra på benen, men det brukar ju ändå de allra flesta hästar göra när de travar över bommar. På onsdag kommer Anna hit igen och då blir det mental träning för Focus :) 

Bella tränade jag galoppombyten på med hjälp av en bom på medellinjen återigen. Tycker att det gick bättre än förra gången, så det börjar ta sig. Hon gjorde några rena byten åt varje håll vilket jag är himla nöjd över. Från höger till vänster är helt klart lättare, men vänster-högerbytena kändes ändå bättre idag än förra gången. Duktig tjej!

Sist ut var Boppen som jag red medan Anna & mamma grejade med kontoret här inne. En ny skrivare är installerad och så har de rensat och möblerat om så nu är det riktigt fräscht här inne. Boppen var i alla fall riktigt avslappnad i knoppen idag skönt nog. Däremot var han ganska loj, vilket kanske inte är så konstigt då sommarvärmen har kommit tillbaks hit. 

 
/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: