Duktig Bellsie Snällsie

Idag var jag och Bella iväg på vår första pay and jump tillsammans. Den ägde rum i Sjövik och planen var att bara hoppa en runda på 80 cm, men det slutade med att vi hoppade två rundor istället. 

Hon var supersnäll hela tävlingsdagen och väldigt lugn både på framridningen och framhoppningen. Trots att man var tvungen att svänga tight till hindren på framhoppningen så hoppade hon fint och var med mig så gott hon kunde. Det behövs helt klart mer balans och styrka för att få till svängarna ordentligt för oss, men det blir bara bättre och bättre märkte jag :) 

Inne på banan var det tittiga hinder på nästan varje hinder, då det var utfyllt med plankor och grindar. Perfekt så vi har tränat på det inför vår första tävling om två veckor :) Första rundan red jag så himla dåligt tycker jag, men det såg inte så katastrofalt ut på filmen som jag upplevde att det kändes. Det blev en riktig back-runda där vi inte fick något flyt. Hon blev lite spänd och då blev jag avvaktande istället för att bara rida på framåt, så även om hon var felfri så bestämde jag mig för att rida en runda till för att få till ett bättre flyt eftersom hon ändå inte kändes trött.

Andra rundan blev betydligt bättre. Visst kom vi lite nära eller långt ifrån några gånger, men flytet banan igenom blev helt klart bättre även om jag behöver förbättra... allt! Bella var mer avspänd också vilket gjorde det lättare för mig, men vissa svängar är helt klart svåra fortfarande. Jag tappar lätt galoppen i svängarna eftersom hon kan vara lite svår att svänga (bogen flyter ut) och hinner inte riktigt få igång galoppen hela vägen fram till hindret de gångerna. Ibland lyssnar hon fram/tillbaks snabbare än andra gånger också och jag har inte tillräckligt bra timing ännu för att korrigera detta på bästa sätt. Men men, även om jag inte är jättenöjd med mig själv så kan jag inte vara nöjdare med min kära häst som alltid gör sitt bästa och verkligen vill vara felfri ♥ Hon har inte varit ute och hoppat sen april och skötte sig ändå såhär bra!

Nu ska jag bara träna vidare så kommer nog själva banhoppningen kännas lättare snart också. Just banhoppning där du kommer och hoppar en hel bana utan att ha känt på några distanser osv innan är ett bra bevis på hur samspelta du och din häst är. På Boppen är det inga problem eftersom jag känner honom till 100% och kan den ridningen så vi får oftast ett bra flyt på tävling, men på Bella är det såklart svårare för mig. Vi känner inte varandra ännu men jag är taggad på att både lära känna henne och bli en bättre hoppryttare så hon kan få visa vad hon går för!

 
Film från dagen kommer i nästa vecka :) 

/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: