Dressyr och konditionsträning

Idag fick sig Focus ett pass på banan, medan de andra brunisarna fick komma ut och konditionsträna i skogen. 

Idag blåste det väldigt mycket, men Focus var relativt fin ändå enligt Anna. Han blir alltid spänd när det blåser, men han var inte lika spänd som vanligt idag. Anna var noggrann med att vara konsekvent i ridningen och att han skulle lyssna fram för skänkeln hela tiden. Han utvecklas mycket både ridmässigt och mentalt just nu den lilla killen. Anna sa att hon snart kommer våga prova att rida ut på honom själv för att han känns så säker. 

När vi red ut på Boppen och Bella blåste det lika mycket. Jag red Bella och Anna Boppen, och att kommunicera med varandra var inte lätt eftersom det enda vi hörde var träd och buskar som blåste, haha. Inne i skogen visade det sig att de hade röjt en massa träd så det låg fällda stockar och grenar längs med större delen av galoppstigen. Bella är en cool tjej som ni vet, men just dessa grejer är typ det enda som hon är rädd för, så det gick sådär att galoppera vissa delar. Jag får se det som bra miljöträning helt enkelt :) Förutom när hon blev spänd vissa stunder så kändes hon riktigt fin. Så bra energi i galoppen utan att hon blev stark och drog iväg. Galoppfattningarna gjorde hon dessutom riktigt bra hela tiden, förutom de kanske två sista när hon började bli trött. Så stolt över min lilla tjej som har börjat få en riktigt härlig galopp nu :) Även Boppen var riktigt fin idag med Anna så det var roligt.

 
Nu är jag hemma hos Anna och kollar på VM och chillar. Hon ska baka chokladbollar (både vanliga och veganska) till söndagens ponnytävling i Vara så jag är provsmakare, hehe. Perfekt för min del att sitta och jobba lite medans hon bakar! Imorgon har vi tid hos vår kiropraktor redan på morgonen, så vi får se lite hur det blir med ridning imorgon. Bella har inplanerad vila i vilket fall som helst, men hur det blir med Focus och Boppen återstår att se beroende på vad vi får för ordination och hur vi känner oss. 

/ Emma
Kommentarer
Lisa säger:

Lycka till hos kiropraktorn, hoppas det går bra :)

Svar: Tack :D
Emma Elfstrand

2018-09-20 | 21:48:07
Emma säger:

Fick plötsligt supersug efter chokladbollar D:

2018-09-21 | 15:22:39
Anonym säger:

När folk pratar om sina nys hästar så brukar de ganska snabbt bli mycket bättre än när de först kom.
Jag tror att det allra mest handlar om att man lär känna varandra, att människan lär sig hästen och vice versa. Hästen kanske framförallt snabbt blir bättre på att lyssna på sin nya ryttare.
Gäller självklart inte er mer än någon annan, men det är en tanke jag har haft.

2018-09-21 | 16:06:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: