Det roligaste med att ha häst

Sen jag köpte Bella så får jag säga att jag verkligen har fått en nytändning till hästeriet. Jag älskar våra andra hästar otroligt mycket, men Boppen är gammal nu och utvecklas inte som han gjorde i unga dagar, utan rids bara för att hålla sig fräsch och för att må bra. Visst är det kul att rida honom också, men jag blir mycket mer motiverad av att känna att mitt arbete med hästarna ger resultat, vilket det verkligen har gjort med Bella. 

Vi hoppar såklart ännu inte lika högt som hon gjorde med sin tidigare ryttare, av naturliga skäl eftersom hon var ett proffs och jag en lite smått hopprädd amatör. Däremot så tycker jag att Bella har utvecklats mycket ridmässigt sen hon kom hit, och vi har också fått ett helt annat band till varandra. Nu börjar det kännas som om hon verkligen tycker om mig, och jag tycker såklart också om henne mer nu när jag har lärt känna henne. Det ska bli spännande att lära känna henne ännu mer både i ridningen och i det mentala/hanteringen. 

Det roliga med just unghästar är att utvecklingen kan gå så fort. Vi köpte Abbe (vår förra unghäst som vi tog bort för två år sedan pga wobblers syndrom) när han var lika gammal som Bella, och även om han var betydligt grönare än henne så gick utvecklingen såååå långsamt med honom pga hans skada. Jag känner däremot att Bella utvecklas varje vecka på olika sätt. Hon känns väldigt mycket starkare i galoppen nu jämfört med när vi köpte henne. Både jag och Anna tyckte att hon var väldigt jobbig i just galopparbetet då eftersom hon var så svag. Jag kunde knappt svänga henne kändes det som, galoppen var lite smått fyrtaktig, och hon blev väldigt stark och dragig i den. Några månader sedan är fyrtakten som bortblåst, hon kan samla sig litegrann, är mer reglerbar, betydligt mjukare i munnen/mindre dragig och är otroligt mycket lättare att svänga. Jag får helt enkelt en helt annan känsla och det kan till och med kännas riktigt bra ibland, även om vi har såå mycket kvar att jobba på. 

Det är detta som jag älskar med ridning och att ha häst. Känslan av att ha mycket att jobba på, samtidigt som du får bekräftat att ditt tidigare jobb har gett resultat. Jag älskar att planera ridpass/veckor hur jag ska rida Bella, och hur nästkommande vecka ska se ut. Till exempel har hon gått ute i skogen 4/5 dagar den här veckan och inte hoppat någonting eftersom hon förra och nästa vecka går två hoppass (träning + tävling) på banan. Variation är så viktigt för mig, och det är kul hur alla byggstenar kan hjälpa mig att bygga upp en fin och hållbar häst. Nu är jag riktigt taggad på att fortsätta mitt jobb med Bella och se hur hon kan utvecklas ännu mer, för att på så sätt bli ännu roligare att rida varje dag :) 

Min fina, fina  tjej ♥ Så ambitiös, kaxig, snäll och härlig på samma gång!

/ Emma
Kommentarer
Dragonite säger:

Fint skrivet!
Du ska inte mäta Bella snart så man får en liten mer exakt siffra på hennes mankhöjd? :)
Ha det bra!

Svar: Hon är 1,73m :) Tack detsamma!
Emma Elfstrand

2018-09-09 | 13:01:52
Erika Pettersson säger:

Så fin bild 😊

2018-09-09 | 22:09:41
Bloggadress: http://erikapettersson.webblogg.se/
Dragonite (svar) säger:

Jaha! Okej :D tack för svar! Trodde nämligen den siffran bara var ett hum men då vet jag :)
Riktigt fin häst du köpt och jag uppskattar att få följa eran utveckling :)

Svar: kul att höra :D
Emma Elfstrand

2018-09-10 | 14:37:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: