Dagens klinikbesök och dressyr

Idag har vi som sagt varit iväg med Tage till Husaby. Jag började med att longera honom lite snabbt i morse bara för att checka av dagens status, och han var halt, men inte lika halt som när jag ringde och bokade tid.
 
Hur som helst så åkte vi in, och började med att böja höger bak. Han reagerade på både högt och lågt, så veterinären bestämde sig för att bedöva långt ner för att se om hältan blev mildare. Tvärt om blev det mycket värre, så då bestämdes det att det skulle röntgas vid såret, alltså hasen. Där hittades en liten benflis som måste kommit till i samband med såret. Stackarn, inte konstigt att det gjort ont ♥ Vi som bara trodde att det var ett vanligt sår. Han behöver i vilket fall inte opereras eller så, utan hans kropp får sköta det själv. Hans sår är läkt fint, så förhoppningen är att den där flisan ska läka ihop själv.

Vi ska tillbaka om en månad för att se hur läget ser ut då. Fram till dess får vi ta skrittpromenader för hand varje dag. Tages entusiasm brukar vara väldigt låg vid promenader, haha! Jag kommer ha en rolig månad ;) Nej, huvudsaken är att han blir bra och det ska nog vara bra att röra på honom varje dag. 

Förutom just benflisan så hittades också spatt i hasen. Hur den påverkar honom vet vi ju inte riktigt i dagsläget, så vi får se hur det kommer gå med just spatten framöver. Tycker så synd om Tage, han har då inte dragit vinstlotten i det här med sin kropp ♥ Jag har i vilket fall tyckt att han varit fräsch innan såret, så det kan hända att spatten inte bekymrar honom alls, men det får vi helt enkelt se när benflisan läkt, om han fortfarande är halt eller så. En sak i taget!

Efter lunch så red vi de andra tre hästarna, med hjälp av Sara i stallet. Så snällt att hon kunde rida en häst! Vi tycker alla tre att man alltid blir dränerad på energi när man varit hos veterinären av någon anledning, oavsett om det är allvarliga grejer eller inte. Emma red Bella och var väldigt nöjd med passet. Hon blir starkare och starkare för var dag den tjejen! Sara red Boppen, och han såg jättemjuk och fin ut. Hon gillade honom också, alltid roligt :D Focus var o-Focus-erad idag, haha. Det blåser ute och då har herrn lite svårt att förstå att allt runt paddocken INTE förvandlas till hästätande monster ;) Mot slutet gick det bättre i alla fall, och varje sånt här träningspass är jobbigt, men ger förhoppningsvis resultat i slutändan. Det är verkligen på gott och ont att enbart ha en paddock, för vi tvingas liksom träna i alla väder, obekväma som bekväma. Någon dag hoppas jag att det släpper och att han kan koncentrera sig lite mer på mig :) Stundtals kändes han kanonfin!

Älsklings-Tage ♥

/ Anna
Kommentarer
Julia säger:

Spatt upplever jag är ganska vanligt bland många olika hästar. Däremot tycker jag att många uppfattar det som något ovanligt och menar på att hästarna blir obrukbara om de har/får spatt. Vet att många ridskolehästar som får spatt inte klarar påfrestningarna inom ridskoleverksamheten och blir tvärt utdömda, men däremot funkar jättebra hos en privatperson (precis som Tage hos er) och då märks det inte av. Min gamla ”sköthäst” som man kallade det när jag var mindre, var just en sådan häst. :)

2018-09-25 | 17:44:59
Anonym säger:

Ni rider ju så hållbart och har honom på lösdrift så kan tänka mig att det inte märkts :)

2018-09-25 | 17:52:12
Karro säger:

Tage har det verkligen bra

Svar: ❤❤
Emma Elfstrand

2018-09-25 | 19:08:55
Bloggadress: http://www.ridbyxor.eu
Anonym säger:

Ni kanske har provat, men promenad med hästsällskap brukar vara mer uppskattat än att bara gå med en människa. :)

Svar: Ja vi har testat även det och det går kanske lite bättre men gräset lockar fortfarande mest haha ;) Får se det som att vi får träna på att bli bra på promenader helt enkelt :D
Emma Elfstrand

2018-09-25 | 20:09:18
Anonym säger:

Vad är spatt?❤

2018-09-25 | 20:21:46
Anonym säger:

När släpper ni era ridbyxor till försäljning?

2018-09-25 | 20:32:24
Marianne säger:

Vad tråkigt med Tage, men benflisan, är det är sk lös benbit eller är det som en fraktur?
Jag själv har en häst med diverse pålagringar bak, så jag funderade på om hältan bak kan komma av de när han inte motionerades så mkt pga såret? Eller tror vet. att det är benflisan som gör hältan?

Svar: Det är som en fraktur kan man väl säga, ingen lös benbit i alla fall. Ja, veterinären tror att det är benflisan som gör honom halt. Återstår att se om en månad när vi ska på återbesök!
Emma Elfstrand

2018-09-26 | 08:50:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: