Bra ridpass!

Då var det måndag och ny vecka :) Jag har varit dunderförkyld hela helgen (och är det fortfarande), vilket inte var så nice eftersom jag jobbade både lördag och söndag på pay and jump och klubbdressyr/pay and ride. Som tur är så gick det bra ändå även om mina nysningar hördes i micken och jag fick snyta mig varannan minut, haha. Jag var domarsekreterare på söndagens pay and ride på ridklubben vilket var väldigt givande. Roligt nog var det min och Annas favoritdomare som dömde så det var intressant att lyssna på hur hon dömde och varför. Jag tycker alltid att hon dömer så rättvist, diskriminerar ingen typ av häst utan ser det bra med varje ekipage, och anpassar även sin bedömning bra utefter vilken klass som rids. Ett tips till er som vill plocka poäng på dressyrbanan är helt klart att anmäla er som domarsekreterare när er klubb ordnar tävling :) 

Den här veckan har börjat bra för oss med hästarna. Både Bella, Boppen och Focus gick fint på dagens pass. Anna provade även att rida Tage men han var fortfarande inte fräsch pga sitt sår på bakbenet. Han är så extremt känslig och har dåligt läkekött. Om Boppen eller Bella hade haft samma sår hade de inte brytt sig över huvud taget, men alla hästar är olika känsliga, och Tage är en vääldigt känslig grabb. Bara att låta honom vila lite till och hoppas på att såret läker fint under veckan. Det ser mycket bättre ut som tur är.

Skönt då att de andra tre är fräscha och fina. Anna red Focus och han var riktigt avslappnad och fin idag. Detsamma gällde Boppen. Dessa grabbar hade vi ett riktigt dåligt pass med senast på banan, men idag var även Boppen väldigt cool och då blir han såklart också mer lösgjord. Jag märker på honom att han verkligen börjar komma i form nu efter sin sårskada. Eftersom han är stor och gammal tar det alltid lång tid för honom att komma igen om han har vilat en längre tid. Nu börjar jag få till den där härliga, snärtiga och mjuka känslan på honom i ridningen vilket jag inte har fått tidigare efter skadan. 

Bella var också duktig idag även om hon tyckte att jag var jobbig mot henne. Vi nötte övergångar idag, mestadels i trav - galopp, och jag försökte även samla ihop henne i galoppen så gott jag kunde. Hon var lite trött idag och min timing var inte heller den allra bästa, så det blev lite ofrivilliga avbrott i den jobbiga vänstergaloppen, annars fick jag en bra känsla. Hon gör ju alltid sitt bästa :) Den här veckan kommer hon gå hårdare jämfört med förra veckan, vilket egentligen passar henne bäst då hon kommer i bäst form av att gå ordentligt. På onsdag har vi hoppträning och på lördag blir det vår första tävling tillsammans, woho. Ska bli så spännande och jag börjar redan bli lite nervös faktiskt, haha. Det var så längesedan jag tävlade nu! Behöver hålla igång den där färskvaran :) 

 
/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: