Uteritt

Idag var det dags för uteritt för alla hästarna, och vi började med Bella och Boppen. Bella var fin men lite spänd och Boppen kändes fin på rakt spår, men på böjt spår upptäckte Anna att han kändes knackig. Jag provade att rida honom lite i paddocken direkt när vi kom tillbaks och märkte på en gång att han inte var fräsch. Fördelen med att känna sina hästar bra är att du märker skillnader i rörelsemönstret med en gång, och det gjorde jag så fort jag började trava. Därför ringde vi och bokade in en tid på Husaby med honom nu på fredag morgon, så får vi se vad beskedet blir där. 

När vi var klara med B & B så var det dags för Focus och Tage att motioneras. Idag provade faktiskt Anna att rida ut själv på Focus. Jag och Tage var bara med och skrittade på asfalten. Focus krånglade lite i början då han inte ville gå först, men när han kommit igång så drog han iväg självmant från Tage, och hade skött sig superbra hela turen. Det går bara framåt och framåt med den lillen. Att rida ut själv är ingen big deal för många hästar, men för Focus del är det ett bevis på vilken framgång han har gjort den senaste tiden. 

Imorgon blir det inspelning med ett företag under i alla fall förmiddagen. Jag och Bella ska visa olika bomövningar, och egentligen hade Anna och Boppen tänkt visa hoppövningar. Så segt att behöva ställa in det, och eftersom Bella ska gå träningshelg nu till helgen så vill jag inte hoppa henne tidigare i veckan eller låta henne gå för hårt på banan inför den. Vi får ta det en annan gång istället helt enkelt :) 

Throwback till the good old days då jag och vår gamle man hoppade höghus (för min del då, haha)... Hindret ligger på 135 cm, vilket är det högsta jag har hoppat.

/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: