Träningsdag två avklarad

Jag kom precis ut ur duschen efter att ha spenderat i princip hela dagen på ridklubben. Först tränade jag själv, och efter lunch så satt jag hela eftermiddagen och tittade på de resterande grupperna. Helt okej söndagssyssla! Efter att jag har bloggat ska jag lägga voiceover på vloggen från träningarna som kommer upp här imorgon :) 

Bella kändes kanonfin även idag! Kan lätt säga att jag aldrig fått så bra känsla på någon träning tidigare som under dessa två dagar. Fan att inte Hannes bor närmre så jag kunnat träna mer regelbundet för honom, för då är jag övertygad om att utvecklingen hos både mig som ryttare och mig och Bella som ekipage skulle gå snabbare. Det kan nog alla hålla med om som tränat för honom. Alla var så nöjda!

Idag hoppade vi mer bana med både två kombinationer och olika linjer/relaterade avstånd. Bella var inte ett dugg trött idag utan kändes helt perfekt i sin bjudning (för det mesta). Hon var framme för skänkeln utan att bli för stark/het (som sagt, för det mesta, haha) och jag tycker att jag hade mycket bättre koll på vart jag hade henne under hela passet idag än vanligt. Hon vände alltid när jag ville att hon skulle vända och kändes bara allmänt mjuk, hoppade fint och gjorde allt okomplicerat. Hannes tyckte att min position i sadeln var betydligt bättre än igår också, så det känns skönt att den korrigeringen har satt sig såpass snabbt. 

Bella är bara 5 år som ni vet, och hon vet inte riktigt alltid vad som är bäst för henne, så vid ett par tillfällen ville hon ta saken i egna händer och inte lyssna på mina förhållningar, vilket resulterade i ett par rivningar. Hannes sa då att "låt henne riva ordentligt då" och att jag ska ta förhållningar i god tid innan, och om hon inte lyssnar på dem så skulle jag bara lägga fram handen innan hindret och låta henne "springa in i det" så hon förstår att "okej, såhär kan jag ju inte göra". Efter att jag hade gjort det en gång så lyssnade hon tillbaks så himla fint, väntade på mig och hoppade super. Hon är så förbannat smart och hinderklok, min lilla tjej. Har hon gjort ett misstag en gång så gör hon aldrig om det, och just den känslan av att en häst korrigerar sina misstag så fort och tydligt har jag aldrig upplevt på någon annan häst förut. Hon är så fantastisk och jag är så taggad på att fortsätta träna med henne :) Love her ♥ 

Här kommer lite klipp från dagen, och lång vlogg kommer som sagt imorgon :) / Emma


Kommentarer
Gun säger:

Vad underbart roligt att du fått en sån underbar häst. Lycka till i framtiden

Svar: Tack snälla :D
Emma Elfstrand

2018-10-08 | 07:20:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: