Träningsdag ett klar

Idag var det dags för första dagens träningar + clinic för Hannes Melin. Clinicen ägde rum på förmiddagen och sen efter lunch blev det träningar. Även imorgon är det träningar, så har ni inget att göra och vill spana in rolig hoppning kan jag rekommendera att åka till Vara HSK även imorgon! 

Det stod att det skulle vara markarbete på dagens träning och hoppning imorgon, men det blev en lite lightversion av hoppning idag också skulle jag säga. En go uppvärmning till morgondagen helt enkelt. 

Bella var SÅ fin idag! Otroligt härlig att rida och vi fick ett bra flyt hela tiden, trots att huvudövningen (att rida 7 språng på 24 meter, även när hindren blev lite högre) var svår för henne som inte är så stark ännu. Hon lyssnade så fint på mig hela tiden och hoppade superfint. Hannes var helt fenomenal att träna för! Så himla noggrann och duktig. Han påpekade min position i sadeln över hindren och gav mig tips på vad jag kunde korrigera där, och när jag fick gjort det så kändes allt mycket bättre. Sten kommenterar sällan själva sitsen utan fokuserar kanske mer på annat, så jag behövde verkligen höra detta. När jag nu tänkte på att inte tippa fram överlivet så mycket i sprången (utan snarare tänka upp med min bröstkorg) så fick jag både tillbaks henne snabbare efter hindren, och en bättre balans över hindren.  Sjukt nöjd över vad jag fick ut av dagens träning verkligen. 

Imorgon blir det lite mer hoppning när vi tränar, och jag hoppas att Bella kommer ha energi kvar tills dess. Hon har inte gått hoppning två dagar i rad tidigare, men kändes riktigt fräsch idag (och jag behövde inte vara igång lika mycket som de andra) så jag tror inte det borde vara någon fara. Hannes tyckte för övrigt att hon var väldigt trevlig, och sa att om han inte hade vetat om att hon var så ung så hade han tippat på att hon varit 8-9 år. Min duktiga, fina tjej <3/ Emma
Kommentarer
Lisa säger:

Det där med tränare som kommenterar sitsen också och inte bara fokuserar på hästen tycker jag är så himla viktigt, för det är ju grunden för att hitta en bra balans hos både sig själv och hästen. Små korrigeringar i sitsen kan ju ge stora resultat i ridningen i övrigt, vilket du säkert märkte idag :)

2018-10-06 | 19:33:34
Johan säger:

Perfekt att rida för en "gästtränare" ibland och få lite input på andra saker. Ser kanon ut! Bra jobbat båda två!

Svar: Tack snälla :)
Emma Elfstrand

2018-10-07 | 12:02:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: