Svar på söndagsfrågor del 2

Vill gärna testa LG bridle på min ponny. Brukar spänna nosgrimmam på ett vanligt träns väldigt löst, kan man göra det på ett LG bridle också? Vet ni om det går att bara köpa själva nosdelen och isåfall hur mkt skulle det kosta?
Jag spänner lite hårdare än nosgrimma annars glider den bara runt eller så viker sig ringarna åt fel håll. Det går nog att köpa lösa delar men vet inte vad det kostar :)

Vet att ni sagt det förut men kan inte hitta; var har ni köpt de där klämmorna ni hänger upp stövlarna med?
Vi minns inte riktigt det, för tror att mamma har köpt dem, men det kan eventuellt finnas sådana på Hööks?

”Rider-rider” ni alltid på uteritter (om ni förstår vad jag menar), alltså tex övar skolorna och tempoväxlingar, eller låter ni hästarna lunka på i sin takt?
Vi brukar variera litegrann. Eftersom vi rider ut hälften av alla pass så behöver vi jobba hästarna ordentligt även på uteritterna så de ska stärka sig. Ibland går de väldigt kravlöst och få gå i den formen och tempot de känner för, och vi tränar inte direkt på något. Andra pass (de flesta) så rider vi mer seriöst och tränar skänkelvikningar, skolor osv även under uteritter. Med Bella brukar jag till exempel träna mycket övergångar och att hon ska hålla sig inom ramen (hon vill gärna dra iväg) samt lyssna fram direkt för min skänkel, och jag upplever att detta egentligen väldigt enkla basic job gör att hon går bättre även på ridbanan när jag rider dressyr/hoppning. Det mesta dressyrjobbet går utmärkt att göra även under uteritter, och det är tråkigt att många därför fastnar innanför de fyra väggarna, vilket både sliter på hästarna och är säkerligen inte heller så kul för dem.

Vore intressant att veta hur ni har det med inackorderingarna, vad ingår hos er? Mockar var och en lösdriften på rullande schema? Mockar ni hela hagarna nån gång? Tack för att ni är ni!
Allt förutom mockning och specialfoder ingår :) Vi har ett rullande schema gällande mockning i lösdriften och mockar aldrig direkt hela hagarna utan sprider ut det istället. Tack snälla du!

Hur kommer det sig att ni väldigt ofta har den vita mercan när ni åker med hästtransporten och inte tex emmas passat? Vet inte om ni köpt mercan eller om den fortfarande är eran pappas?
För att Passaten är såld och jag därför inte har någon dragbil längre. Sen är Mercan grym att köra med eftersom den är så stor och stark och vi har stora hästar :) 

Vart hittade ni er gård? Tex hemnet eller liknande
Vi hittade den på Hemnet vill jag minnas :) Sen var min fd hopptränare mäklare för gården också.

Vad hade ni för betyg när ni gick ur skolan? Dvs medelvärdet
Emma: I högstadiet hade jag MVG i alla teoretiska ämnen samt i ett par praktiska ämnen, och VG i resten. På gymnasiet gick jag NV och hade 16,5 i medelvärde när jag gick ur om jag inte minns fel. Hade jag gått Samhäll hade jag nog haft ett medelvärde på 19 minst, för naturämnena var inte riktigt min grej, haha. Valde endast Natur framför Samhäll pga att jag inte ville gå i samma klass igen som killarna som mobbade mig och mina tjejkompisar på högstadiet (true story). 
Anna: Jag minns inte riktigt men hade i snitt VG med några MVG:n i högstadiet och ungefär detsamma på gymnasiet (kanske lite bättre ändå), där jag gick estet :) 

Jag älskar verkligen när ni lägger ut mycket på snapstory och instastory, kan inte ni lägga ut mer och oftare? Sen undrar jag ifall ni skulle kunna ha en livestream på typ instragram, hade verkligen varit SÅ mysigt!
Vad kul att du gillar det! Vi försöker vara aktiva där men ska försöka lägga upp ännu mer om det är uppskattat :) Ja vi har sagt länge nu att vi ska ha en livestream på insta. Vi får ta tag i det!

Hur ofta klättrar ni? Hur brant ska man klättra för att det ska vara jobbigt men inte överansträngande? Vilka gångarter och hur mycket?
Vi brukar klättra någon gång i veckan, med undantag om det har blivit två hoppass/markarbetspass den veckan. Tyvärr har vi inte jättebra backar hos oss (vi bor ju trots allt på schlätta) så vi hade hellre haft en halvbrant och lång backe att jobba i, jämfört med de korta backarna som vi har nu. De backarna vi klättrar i har olika branthet. Den brantaste backen är ordentligt jobbig för hästarna att ta sig upp för, så den använder vi sparsamt. Vi brukar klättra mest i skritt, men ibland också i galopp uppför vår längsta och minst branta backe. Kanske kan ni som har bättre klätterbackar komma med tips på hur era klätterpass ser ut?

 
/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Jag har en hemma som är lite mitt i mellan brant med någon raksträcka på 1-3m ibland, den ör kanske 500-700m lång. Och den funkar bra i alla gångarter, men när vi rider hästarna som inte är så vana vi att klättra är den jobbig och då tar vi den bara i skritt. Men min ponny har ”alltid” klättrat, för i sitt gamla hem han haft i sina 11 år, så fanns det typ bara backar att rida i skogen (och reds för det mesta i skogen), så vi tar den i gallop ibland :)

2018-10-25 | 21:38:45
Anonym säger:

Tips till lg bridle- hööks har ett fairfield hackamore som är billigare o nästan lika.....

2018-10-26 | 14:13:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: