Svar på söndagsfrågor del 2

Hur tänker ni kring säkerheten för er, hästarna och för er och hästarna, i både stall, hage osv? Hur tänker ni när ni hanterar hästarna för att det ska vara så säkert som möjligt? Helt enkelt, hur tänker ni för att varken ni eller hästarna ska bli skadade? Och för att ni inte ska bli skadade av hästarna? Och hur tänker ni kring brandsäkerhet osv? Dvs att om någonting händer, att räddning kan komma fram lätt på er gård? Förstår ni vad jag menar?
När det kommer till säkerhet i stallet så är vi verkligen inga gurus, men att vi ständigt jobbar med att våra hästar ska vara enkla i hanteringen gör att alla situationer blir så mycket säkrare. Våra hästar är verkligen så otroligt snälla så det är inga problem för dem att följa efter oss in/ut från hagar osv utan att vi leder dem i grimma/grimskaft till exempel. En sådan situation är ett exempel på att vi inte gör allt enligt regelboken, men vi vet samtidigt att våra hästar aldrig skulle springa över oss, eftersom de har sådan respekt för oss. Vi jobbar även med att våra hästar ska tycka det är okej att vara ensamma. För Boppens, Bellas och Tages del har detta aldrig varit ett problem, men det är något som vi jobbar mycket med med Focus (och det har blivit SÅ mycket bättre). På så vis får hästarna sällan panik eftersom de aldrig känner sig lämnade av flocken, utan kan känna sig trygga med bara oss människor. Sen är vi också bra på att tänka ett steg längre. De dagar som det exempelvis blåser mycket ute eller om hästarna av någon anledning är extra nerviga så är det inte så att vi försöker "tänja på gränserna" utan försöker hålla hästarna inom deras comfort zone så gott det går.

När det kommer till hästarnas säkerhet så tänker vi som så att alla hästar kan ju egentligen skada sig när som helst, oavsett hur deras hästhållning ser ut. Visst är det en viss risk att ha hästar i flock, men av erfarenhet så vet vi om att skadorna inte blir fler av detta. Våra hästar har skadat sig minst lika mycket i hagen när de gått ensamma som när de gått ihop med andra. Sen ger det så mycket positiva effekter till hästarna med att de får gå tillsammans, så hellre den extra "risken" och att de mår extra bra. Men generellt för att minska risken skador på hästar i hagen så skulle jag säga: Ha stora hagar så hästarna har utrymme och inte känner sig trängda, släpp inte in en ny häst i flocken med en gång utan låt den bekanta sig på avstånd först, och håll koll på ifall det är någon häst som inte passar i flocken.

När det kommer till räddningstjänst så är vår gård "konstruerad" på ett bra sätt så man lätt kan ta sig runt hela stallbyggnaden och åka runt gården. Ambulans kan lätt åka fram och ända in i paddocken, och en brandbil skulle kunna stå på vilken sida som helst av stallet för att släcka. Vi har gott om plats helt enkelt :) 

Ungefär hur ofta måste ni byta ut era telefoner? Hur ofta laddar ni era telefoner?
Det beror lite på hur klantiga vi är eller inte, haha. Anna har bytt oförskämt många gånger senaste åren just på grund av klanterier. Själv har jag haft min i snart två år nu utan minsta lilla repa! Anna laddar sin varje eller varannan dag och jag laddar varje dag (har ju trots allt haft min mobil i snart två år så batteriet var en smula bättre i början).

Nästa tävling för fokus? Vilken utstrålningar den hästen har😍😍
Han ska på pay and ride på tisdag :D Åh tack! ♥
 
Emma, så sa att du hade köpt ett par as sköna träningsbyxor. Vaaaart köpte du dom?
Jag köpte dem på Lululemon :D Om du ska beställa online, så ta en stl mindre än vanligt!
 
Köpte Anna LG-bridlet färdigmonterad? Hur har du tygeln i hjulet? Varför?
 Ja, det var färdigmonterat :) Jag har själva nosdelen fäst först, sedan sidostycket, bakom sidostycket sitter kedjan och efter den sitter tygeln, sen är det två tomma "tårtbitar" efter det i hjulet. Känner att jag inte behöver så mycket hävstångseffekt, så därför sätter jag den på det mildaste alternativet :) 
 
Kan ni berätta vad ni har för försäkringar på era hästar och vad de innehåller? Varför har ni valt dessa innehåll? Resonemang kring det hela.
Våra hästar är försäkrade i Agria allihopa. Hur Tage och Boppens försäkringar ser ut idag vet jag faktiskt inte eftersom det är pappa som står på dem och de har sjunkit så mycket i värde sen vi skaffade dem. Focus är livförsäkrad i sitt inköpspris och Bella till halva hennes inköpspris. Det hade blivit alldeles för dyrt att försäkra henne till hennes fullpris. Alla våra hästar är försäkrade i A1 safe när det kommer till både liv- och veterinärvård. Jag hade aldrig vågat ha en för "osäker" försäkring med tanke på hur osäkert det är med våra kära djur, och under årens lopp har vi verkligen utnyttjat våra försäkringar. De kan skada sig när som helst och hur som helst. Då är det viktigt med en trygg försäkring! 
 
Har ni någon gång hoppat upp på en utav era elevers hästar ich känt att ni inte klarar av den?
Ja, vad jag kan minnas så har det hänt en gång att jag har hoppat upp på en elevs häst och känt att jag inte har kunnat lösa problemet. 
 

Lite smådålig bild, men här ser man hur Anna fäst allt i hjulet litegrann i alla fall :) 

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Ang hagar så ja, upplever inte heller att skaderisken är större när de går i hage med andra. Däremot minskar risken betydligt om man separerar valacker och ston.

2018-10-11 | 17:33:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: