Svar på söndagsfrågor del 2

Hade ni kunnat tänka er att gå på ridgymnasium om ni inte hade gått där ni gick?
Nej, vi hade nog inte kunnat tänka oss det. Mest för att vi varken ville pendla eller flytta, haha. Men hade det legat ett ridgymnasium i Vara så hade jag kunnat tänka mig det i alla fall, Emma svarar kanske på den ;)
 
Vad tycker ni om att vissa säger att de blivit avkastade istället för att de ramlade av? Dvs om hästen blir rädd för nåt och kastar sig åt sidan, då skulle inte jag säga att jag blev avkastad. Blir man avkastad, då är det pga att hästen av någon anledning inte vill ha en på ryggen, t ex att den har ont nånstans. Det är skillnad på att ramla och bli avkastad.. Eller vad tycker ni?
Jag håller med dig! Emma säger ofta att hon blivit avkastad, medan jag tycker att det är avramlingar hon gör ;) Haha. 
 
Har ni några erfarenheter av hela chaps inför vintern? Isf har ni tips på bra märken?
Nej, ingen av oss har det! Har någon av våra läsare det? Vilka rekommenderar ni? Jag är väldigt sugen på att testa, men å andra sidan så avskyr jag låga byxor och chaps sitter ju väldigt lågt liksom... Kom gärna med inputs ni som brukar använda er av chaps!

Ni köpte ju Focus osedd. Om ni hade provridit honom innan ni köpte han hade ni köpa han ändå?
Det tror jag! Första passet hemma ser jag lite som "provridningen" och då tyckte jag att det kändes bra :) 

Vet att ni fått denna fråga tidigare men hade varit intressant att höra svar ändå. Hur tänker ni med säkerhetsväst? Är det helt enkelt så att ni tar risken för att det är obekvämt? Menar inget illa😊 
Är själv i den åldern då man växte upp när det inte var tvång för yngre ryttare med väst så har själv aldrig ens ägt en väst. Dock för två veckor sen snubbla min häst och vi går omkull hästen var oskadd men mina ben bar mig inte. Senare på sjukhus konstaterades att tre kotor i ryggen "sprängts’ egentligen inget dramatiskt avfall. Som tur är kommer jag kunna gå igen men inte rida på minst 1 år. Ska nu köpa mig en airbag väst. De är ganska dyra men tycker min rygg är viktigt.
Ärligt talat så ja, vi tar risken för att det är så obekvämt med säkerhetsväst. Så himla dumt verkligen, och det är absolut ingenting som vi rekommenderar någon annan utan jag tycker tvärt om att det är grymt bra att ha väst på sig, gärna varje pass. Enda saken som jag känner att jag absolut aldrig skulle göra utan säkerhetsväst är att rida in en häst samt hoppa terräng. Men visst borde den användas oftare än så... Ingen av oss äger ens en säkerhetsväst. Dumt nog! Krya på dig <3
 
När börjar ni raka era hästar och täcka dom? Vad använder ni för klippmaskin och vart är den köpt ?
Vi klipper dem vid behov :) Just nu är ingen av dem klippta, och går också med ofodrade täcken just nu. Hade vi klippt dem nu så hade vi lagt på 50g/100g-täcke just nu. Vi använder oss av en Moser Avalon och den kommer från Wahl. Sladdlös och väldigt bra maskin! 

Hur tänker ni kring sitsträning och sitsens påverkan vid ridning? Tränar ni eran sits och hur i så fall? Är det någonting ni prioriterar?
Vi tränar aldrig ren sitsträning, alltså där ett helt pass går ut på att "sitta rätt" men däremot så försöker vi hela tiden att utvecklas såklart. Nu försöker jag främst att slappna av och inte klamra mig fast i den nedsuttna traven utan bara vara, vilket är sjukt svårt tycker jag. Sen behöver jag också räta lite mer på mig. Borde verkligen stärka upp min rygg på gymmet så min hållning förhoppningsvis blir bättre, men motivationen till att ta sig dit har varit superlåg det sista. Ska ta tag i det! 

 
/ Anna

Kommentarer
Anonym säger:

Det finns mjuka och följsamma västar numera. Hööks bla säljer de. Lite dyrare men bara hört gott om de!

2018-10-05 | 19:06:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: