Svar på söndagsfrågor del 1

Hur tänker ni med säkerheten när ni rider ut själva? Är det nåt särskilt man ska tänka på?
Vi har alltid med oss telefon när vi rider ut, ifall något skulle hända. Det är bra att informera om vilken runda som man tänker ta också, så någon person som är hemma/i närheten vet om det. Inte ta några onödiga risker, typ hoppa över någonting, galoppera hur snabbt som helst eller rida på främmande vägar, utan vägar som man själv och hästen känner till väl. Självklart kan det hända saker ändå, men då minskar riskerna litegrann i alla fall :)

Stretchar ni era hästar? Vilka övningar isåfall?
Vi är faktiskt ganska dåliga på att stretcha våra hästar. Det går i perioder, haha. Men när vi är duktiga brukar vi stretcha halsen med hjälp av godis åt båda sidorna samt nedåt, och stretcha benen både framåt och bakåt. 

Jag kollade på era gamla inlägg där ni hade beställt ett kandar från hööks till Boppen. Hur blev det, vad tycker ni om kandar och är det nått ni skulle kunna använda idag?
Oj, då har du vart långt bak och läst med andra ord, haha! Kandaret passade Boppen storleksmässigt och han gick väl ändå bra på det, men vanligt hederligt träns funkar bättre. Skulle aldrig använda kandar idag. Ser ingen anledning till att rida med dubbla bett när det finns så otroligt liten plats i hästens mun. Tycker det är trist att man måste rida på kandar på de största tävlingarna. Kom igen, gör det valfritt åtminstone!

Ska ni till SIHS ?:)
Vi vet inte än! Kanske om tiden räcker till och vi inte har något annat inplanerat just då :) Vore kul, var ju ändå 2016 vi var där sist!

Om ni måste rida barbacka på EN av era hästar i en vecka vilken häst väljer ni då? 😇💞
TAGE alla dagar i veckan, hihi ♥ Han är trygg, har en rund och härlig rygg och är inte så fjantig som två av våra fyra hästar *host host Focus och Boppen* ;)
 
På ett ungefär, när kommer man kunna köpa era ridbyxor? Snackar vi 1 månad? 4 måndader?
Vi har faktiskt fått hem byxorna, woho! Det som återstår nu är det där med webshop. Vi hoppas att det ska gå smidigt till, men det är så himla svårt att säga exakt... Men nu vet ni att det verkligen är på G, hihi ;)

Vad är planen med Tage nu efter hans promenader? Kommer han kunna ridas som vanligt eller blor det bara lättare ridning?
Vi vet faktiskt inte! Får se vad veterinären säger på återbesöket om två veckor :) Vi hoppas att han ska kunna ridas som vanligt, men när benflisen läkt så får vi se om han är fräsch eller inte.
 
Tage ♥

/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: