Svar på söndagsfrågor del 1

Hur jobbar ni för att få era hästar framme för skänkeln?
Genom att enbart använda skänkeln när vi faktiskt vill att hästen ska röra sig snabbare eller lyssna fram bättre. Resten av tiden ska den bara "hänga" där och vara passiv. Dvs vi sitter inte och "gnager" hela tiden. Anna jobbar extremt mycket med detta med Focus eftersom han har varit/är dåligt framme för skänkeln. Jag jobbar också med det på Bella då hon har lite samma problem. Ifall hästen inte svarar fram med en gång för skänkeln är det toppen att ha ett dressyrspö att peta till med för att korrigera hästen framåt. 

När får vi redo på ert nya projekt?
Väldigt snart :D 

Passar era ridbyxor även för långa ben? Är strax över 180 och har alltid haft svårt att hitta tillräckligt långa ridbyxor.
De borde passa! Den längsta tjejen som har provat våra byxor är närmre 180 skulle jag tippa på, och de var inte korta på henne :) Samtidigt passar de kortare personer också.

Hade ni kunnat tänka er att äga en tinker? Om ni skulle köpa en till häst, som t ex projekthäst, vad hade ni valt för ras då? Hade ni valt nån som ni inte redan har, kallblod etc? Varför/varför inte? 
Tinkrar är väldigt charmiga och fina :) Vi båda hade tyckt att det var kul med en grov och stor ponny som projekt. Kanske fjording eller någon korsning som ger en grövre ponny. 

Jag är osäker på om Anna också har, men jag vet iaf att Emma hade som ett armband och att det skulle göra så att man fick mindre ont i ryggen? Funkar det och varför?
Ja det stämmer att jag (Emma) har ett sådant armband som jag fortfarande använder varje dag. Det är från Life Protector (tror jag det heter). Jag minns inte exakt hur det ska funka, men det är något med vulkanisk lava som ska "rena" en, ge en bättre balans osv. När jag började använda mitt armband så trodde jag inte att det skulle funka, men ett par veckor senare upptäckte jag att jag inte hade ont i ryggen längre. Numera så vet jag inte om jag tror på att enbart detta armband hjälper mig, utan jag får ont i bröstryggen om jag inte tränar den. Som nu när jag har varit skadad och inte kunnat träna, då får jag genast ont i ryggen igen. Jag behöver helt enkelt köra minst två ryggpass i veckan för att hålla min rygg frisk. 

Skulle ni behålla en häst om ni fick beskedet att den ej var ridbar?
Absolut! Hade vi haft de ekonomiska möjligheterna till det så är det en självklarhet för oss så länge hästen mått bra av att inte bli riden. Det känns som om ett sådant besked borde komma av en allvarlig skada, och frågan är då hur etiskt det är att ha en sådan häst kvar i livet? Så det beror på omständigheterna helt enkelt. 

Vilken storlek har era hästar på täcken?
Tage: 135-145, Focus: 145, Bella: 155, Boppen: 155-165. 

Hur hade du känt Emma, om du på något sätt fått i dig kött medvetet. Om någon typ hotade dig med pistol eller så, eller om du håller på att svälta ihjäl och det bara finns kött att äta (haha såklart inte men hoppas du förstår vad jag menar). Hur skulle du må rent psykiskt? Älskar er och er hästhantering, heja er
Tack snälla du! Ifall jag hade fått i mig kött medvetet av några sådana drastiska skäl så finns det ju egentligen inte så mycket som jag kunnat göra åt saken. Jag hade nog därför inte känt mig "skyldig" eller fått ångest över det, men däremot hade jag garanterat känt mig äcklad. Hade jag däremot ätit kött medvetet "bara för att det är gott" eller någon liknande anledning så hade jag garanterat fått ångest i efterhand. Därför vet jag om att jag ska låta bli, även om fisk eller en smörgåstårta med skaldjur känns jävligt lockande ibland ;) 

Världens gulligaste lilla bebisgnällsa ♥

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Om en häst mår bra är det oetiskt att ta bort den bara för att den inte är ridbar. Har man skaffat ett djur har man ansvar för det och det är egoistiskt att ta bort en häst som mår bra bara den tar det lugnt.

2018-10-30 | 09:30:18
Linda säger:

Jag är 177cm med långa ben och har byxor ifrån er. Absolut inga problem alls med längden på byxorna, kan nästan garantera att de funkar på 180cm oxå utan några problem👌🏻👍🏻

Svar: Perfekt :D
Emma Elfstrand

2018-10-30 | 09:41:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: