Svar på söndagsfrågor del 1

Varför har ni köpt förbygel till Bella?
För att vår sadelutprovare rekommenderade oss att ha det på henne pga hur hon är byggd och rör sig :) 

Hur har ni tränat med focus för att stå still vid uppsittning med pall?
Helt enkelt genom att bara vara konsekvent. Hästarna ska inte röra sig en cm framåt förrän vi som ryttare har bett om det. Går han (eller någon annan) iväg när vi har suttit upp gör vi halt igen och ger oss inte förrän hästarna faktiskt väntar på våra signaler framåt. Just uppsittning känns det som om de flesta ryttare slarvar med, för nästan alla hästar jag ser går iväg med en gång. 

Äger ni alla hästar tillsammans eller är några Annas och några Emmas? Har inte följt er så länge så har inte riktigt koll på det.
Pappa äger 100% av Tage och Boppen, samt 50% av Bella. Jag (Emma) äger 50% av Bella och 36% av Focus, och Anna äger då 67% av Focus :) 

Varför började ni med att ha hästar?
För att vi har älskat hästar sen vi fick prova på att rida för första gången, och ett liv utan hästar är helt otänkbart för oss ♥ 

Hur är Focus och Bella att rida rent svårighetsmässigt? Skulle en nybörjare som inte har koll på kroppen klara av att rida eller skulle den bli avslängd?
Väldigt intressant fråga tycker jag! Bella är jag övertygad om att man skulle kunna slänga upp vem som helst på utan att hon reagerat. Hon är väldigt snäll att rida, och jag tror inte att hon skulle få "panik" om ryttaren hamnat i obalans, även om hon generellt är en känslig och framåt häst. Focus är egentligen betydligt svårare att rida än Bella, eftersom han har så mycket svårare huvud även om han också är supersnäll. Han kan göra tvärvändningar på ridbanan pga "läskiga saker" vilket inte Bella gör till exempel. Annars, om någon nybörjare skulle rida honom en "bra" dag där han inte är spänd så tror jag att det skulle gå bra. Han hade inte heller fått "panik" om någon inte haft så bra kontroll på kroppen. Boppen är helt klart den av våra hästar som är mest känslig för sådant, även om det blivit betydligt lugnare med åren. 

Skulle Emma kunna tänka sig hopptävla Bella bettlöst? Om Bella tyckte om det mer än bett?
Absolut! Jag ska se till att prova att rida med LG bridlet någon dag och se hur det känns :) 

Lets talk about helmets! 😃 berätta om era hjälmar, har ni några favvosar och varför? 
Hur viktigt är utseendet? 
Kasserar ni hjälmar på grund av ålder? 
Favvomärke? 
Hur många har ni? 
Våra absoluta favorithjälmar kommer nog alltid vara JW Charles Owen. Tyvärr har den modellen utgått nu, vilket är helt ofattbart eftersom så många älskar dem! De sitter så skönt på huvudena och är så stilrena och snygga :) För oss är utseendet viktigt helt klart, men vi har inte direkt en speciell stil att "detta tycker vi är snyggt" utan vi tycker att väldigt många hjälmar på marknaden är snygga, så det är inte svårt att hitta en hjälm som faller oss i smaken ;) Tycker det är kul att både ha mer stilrena och klassiska hjälmar (som JW) och lite mer coola, sportiga. 

Just nu har jag en JW-hjälm, en hjälm som jag köpte på Ullared (för 250 kr) som är sportigare i modellen och som jag älskar, och en OneK-hjälm som inte är godkänd för tävling, men som vi har vårt gopro-fäste på, så vi använder bara den som filmhjälm. Anna har 2 JW, en marinblå och en brun. Vi är faktiskt dåliga på att kassera våra hjälmar pga ålder, utan har vi åkt av och slagit i huvudet brukar vi undersöka hjälmarna och höra om de låter dåliga. När jag har fått hjärnskakning har jag slängt mina hjälmar till exempel då de knakat och brakat loss då ;) Egentligen borde jag nog kassera min JW-hjälm nu, för den är rejält gammal och sliten (den är knappt svart längre utan snarare grå) men jag vill inte det för jag älskar den så mycket. 

 
/ EmmaKommentarer
Vendela säger:

Säljer inte Hööks JW Charles Owen fortfarande? Iof bara i svart, men ändå :P

2018-10-23 | 12:10:54
Cecilia säger:

Vilken otroligt fin bild bland höstlöven ;)

2018-10-23 | 13:26:09
Bloggadress: http://www.ceciliajohansson.nu
Vendela säger:

Insåg nu att den ser, typ, likadan ut förutom att den charles owen från hööks inte har någon autograf. #nollkollpåläget

2018-10-23 | 13:46:05
Anonym säger:

Ingen stor grej, men noterade att 36% + 67% = 103% :P

Svar: Haha, då äger Anna 64% i så fall ;D
Emma Elfstrand

2018-10-24 | 06:20:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: