Svar på söndagsfrågor del 1

Hej! Tycker så himla mycket om eran blogg! Så kul att följa er och era hästar. Ni har en sådan sund och trevlig hästhållning, kul att se👍😀 Jag undrar hur ni går till väga när ni korrigerar era hästar. T.ex. om hästen går över er när ni leder den, hur gör ni då för att få bort det beteendet? Jag personligen kan bli lite "förvirrad" av alla dessa korrigeringsmetoder.. Är för ett mjukt handtag och positiv förstärkning! Har en unghäst nu som jag behöver korrigera en del, t.ex. i hagen just för att det kan bli farligt annars. Man vill korrigera utan att hon blir rädd för en. Tips mottages gärna!! Massa krya på dig hälsningar till dig Emma!!! Mvh Alexandra
Tack snälla för dina fina ord! ♥ 
Om hästen fullkomligt går över en och bara struntar totalt i att en finns, så brukar vi "göra oss stora" och liksom vifta med hela kroppen för att hästen ska få någon sorts reaktion och förstå att det är våran bubbla den försöker kliva rätt på. Så fort den går bredvid, lagom nära en så får den klapp och beröm. 
När Focus skjuter ut sin vänstra bog mot mig när jag leder honom så brukar jag trycka undan hans bog och liksom leda huvudet lite mot mig för att visa att det är så jag vill att han går. Alternativt har jag ett litet spö och petar(väldigt lätt!) på bogen. Han har blivit så mycket bättre med detta och det är sällan jag behöver korrigera hans bog numera :) 

Vilka benskydd använder ni vid vilka tillfällen??
Bella och Boppen har alltid framskydd(senskydd) när de rids. Bella för att hon har ett litet överben på vänster fram som vi vill skydda, och Boppen för att det känns bäst så. Vid hoppning så har Boppen också strykkappor bak. Tage har benskydd runt om vid hoppning och konditionsträning. Focus har jag antingen dressyrskydd runt om eller bara senskydd, beror lite på vad jag känner för :) Har aldrig benlindor utan vi kör skydd.

Hur ser framtiden med focus ut?
Vi har ingen aning! Den som vet det är antagligen synsk, hehe ;) Får helt enkelt ta var dag som den kommer, precis som vi gör med alla våra hästar.

Fick Emma några komplikationer efter sin armfraktur? Har just nu en likadan, samma ben, efter en ridolycka 🙈
Hon kan inte riktigt sträcka ut sin arm helt 100, eftersom armen läkt i lite, lite vinkel. Det stör henne lite när hon ska göra saker på gymmet bland annat. Hon känner sig lite svagare i den armen, och ibland känner hon av lite smärta i armbågen men inget allvarligt liksom :) Krya på dig och hoppas att armen blir helt återställd!

Hur ofta borde en hoppa eller träna markarbete med sin häst så att det blir hållbart i längden, enligt er?
Vi brukar hoppa en gång i veckan. Då gäller det gymnastikhoppning/banhoppning. Enbart bommar på marken och kanske pyttelite upphöjda bommar(typ lägsta på blocken) tycker jag är helt okej att göra en gång i veckan utöver hoppning :) Men mer än så gör inte vi i alla fall, just för att spara på hästarna.
 
När ska ni testa hoppa över ett litet hinder med focus?
Ska nog se till att testa det snart! Kanske nästa vecka eller så :D Han fixade travbommen väldigt bra, så ett pyttelitet hinder är knappast någon skillnad. 

GulleFocus i december förra året ♥ Matvraket ;)

/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: