Planen för Bella de kommande veckorna

Jag tänkte skriva ett litet inlägg om planen med Bella för de kommande veckorna :) 

Den här veckan kommer se ut som vanligt för Bella. Först blir det två återhämtningsdagar efter helgens träningar. Bara lugna uteritter så hon kommer vara laddad för hoppträning igen imorgon. Egentligen hade jag velat åka på Alingsås pay and jump nu på lördag, men jag kommer skippa det för att spara på henne. Eftersom hon är så stabil så är det mest jag som behöver komma ut och träna på att hoppa bana, och då sparar jag hellre Bella till riktiga tävlingar som jag tycker är roligare att rida. Hon märker ju ingen skillnad liksom.

Nästa tävling blir i alla fall i Falköping den 20:e, och då är planen att bara hoppa 90 cm. Jag vill att det ska kännas enkelt för mig innan jag går upp till nästa höjd nu när jag sitter på en ung häst som jag inte vill förstöra, och jag känner ingen stress på att skynda upp i klasserna bara för att jag har en bra häst. Ifall 90 cm känns lika enkelt som 80 cm gjorde på förra tävlingen så är det ett kvitto på att vi är redo för 100 cm tävlingen efter denna, tänker jag :) 

Efter denna tävling så ska Bella få en vilovecka (vecka 43). Hon kommer inte att ställas av helt, men ska bara gå lugna pass i skogen hela veckan. Dessutom kommer hon att få både tandkoll och massage/laser den här veckan, så det blir en hälsovecka för henne helt enkelt :) Hur det blir efter detta har jag inte riktigt bestämt mig för än. Tyvärr finns det ingen tävling någon av mittenhelgerna i november, utan bara första eller sista. Jag kommer att åka på minst en av dessa tävlingar i alla fall innan det blir tävlingsuppehåll tills vårterminen startar.

 
/ Emma
Kommentarer
off topic säger:

Kommer ni till Elmia?

Svar: Yes torsdag och söndag :)
Emma Elfstrand

2018-10-09 | 12:53:32
Erika Pettersson säger:

Kul att ni är igång nu med lite tävlande 😊

2018-10-09 | 19:08:14
Bloggadress: http://erikapettersson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: