Låååång fredag

Hej på er! Nu är jag äntligen inne från stallet. Det har onekligen varit en lång dag.

Jag och Emma började med att lasta Boppen för att åka in till Husaby. Han kändes inte fräsch i måndags och har inte riktigt känts som sig själv, så därför bokade vi en tid så snart som det bara gick. Först började vi med att böja honom, och jösses vad fräsch han är för att vara ett STORT halvblod på 21 år. Ingen reaktion där, och ingen direkt på volt. Däremot när jag satt upp och red så såg veterinären en stelhet eller rörelsestörning, eller vad man nu ska säga. Då konstaterade vi att vi skulle röntga hans gamla sår som han fick i somras, ni vet? Som fick sys och grejas med.

Efter röntgen och ultraljud så såg veterinären att han dels har två(!) lösa benbitar (fragment) från den skadan i bogen, samt ärrvävnad. Ärrvävnaden har(vad jag förstod det som) liksom samlats kring dessa benbitar, så de ligger inte och skaver i bogen på honom, vilket är positivt. Dock är denna ärrvävnad kanske inte sådär jättepositiv. Det är antagligen den som gör att han känns lite, lite "fast", liksom. Ärrvävnaden går inte att göra någonting åt, men nu ska vi försöka att få honom mer rörlig samt bygga mer muskler kring denna skada samt försöka mjuka upp honom där. Det som vi ska göra nu är att skritta och trava på rakt spår, skritta över bommar så han får använda bogarna och vi har en grej som vi ska göra från marken för att mjuka upp bogen(typ svinga hans ben. Lite svårt att förklara i text). Utöver det så ska vi också se om vi hittar någon i närheten som kan lasra skadan, och så ska vi också till en Equiterapeut om knappt två veckor. 

Stackars älsklingen. Det känns såklart skittråkigt, för vi vet inte riktigt hur mycket det kommer gå att rida på honom i framtiden på grund av den här skadan i bogen. Men, ingen idé att ta ut något i förskott åt vare sig det ena eller andra hållet, utan nu ska vi bara rehaba vår lilla älskling och göra vårt bästa för att han ska få bli så rörlig som det går. Veterinären verkade i alla fall positiv till att han ska kunna tränas ungefär som vanligt, och alltså inte bara bli promenadhäst, så vi får hålla tummarna för det. Boppis mår ju bäst av att gå ordentligt vet vi sen tidigare :)

Utöver detta långa klinikbesök på nästan 5 timmar så har Emma vart ute och gått med Tage och jag har ridit Focus i paddocken. Det gick ganska bra idag! Stundtals glimmade han verkligen till och var superduperfin, och ibland så krullade han ihop sig totalt. Okej, han krullade faktiskt ihop sig ganska mycket idag, haha. Så svårt när det blir så, men det är bara att lätta av i handen helt för att sedan plocka upp "rätt" stöd igen, gång på gång om det så behövs. Vi tränade lite förvänd galopp, samling samt nedsittning i traven. Kände att jag satt riktigt bra stundtals idag! Träna, träna, träna. 

Bästa gamlingarna ♥
 
/ Anna
Kommentarer
Felicia Boström❤️ säger:

Stakars Bopps, hoppas att han blir bättre❤️ PS älskar er❤️

Svar: Tack snälla ♥
Emma Elfstrand

2018-10-05 | 19:55:05
Sonja säger:

Åhh, stackars Boppen!!❤️ Att Tage och Boppen alltid ska bli skadade/ofräscha samtidigt. Hoppas att det blir bättre med båda så snart som möjligt❤️❤️

Svar: Tack ♥
Emma Elfstrand

2018-10-05 | 20:22:53
Evelin säger:

Linnéa på stayhorses kommer ut och lasrar 😍👌
Även sibban tror jag kommer ut 😊

Svar: Tack för tips :D
Emma Elfstrand

2018-10-05 | 21:08:00
Anonym säger:

Oj vad himla trist! Att båda gamlingarna har fått sånna sparkskador att de fått lösa benbitar, usch inte kul.

Svar: Ja verkligen! Får hoppas att båda kryar på sig så gott de kan :)
Emma Elfstrand

2018-10-05 | 22:58:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: