Hur är läget med mig?

Hej allihopa! Sorry för utebliven uppdatering här de senaste dagarna, men ni som följer oss på insta förstår säkert varför. Jag har varit så jävla dålig de senaste dagarna, så att sitta vid en dator har varit helt uteslutet. Jag tänkte skriva ett inlägg om läget med mig och vad som faktiskt har hänt så ni har koll, och ett stort tack till er alla som har skickat hälsningar till mig ♥

För ett par månader sedan började jag få ont i min ländrygg. Inte jätteont, men tillräckligt för att det skulle störa exempelvis ridningen. Jag ignorerade smärtan och provade själv att både anstränga ländryggen så lite som möjligt för att se om smärtan skulle försvinna, vilket den inte gjorde. Sen förra veckan så provade jag istället att träna ländryggen mer på gymmet för att se om det skulle bli bättre, vilket det definitivt inte blev. Tvärtom så fick jag otroligt ont i ryggen och fick bokat in en tid hos Toni som är specialist på idrottsskador i lördags. 

Vad han gjorde på den behandlingen kan ni läsa HÄR. Han nämnde under behandlingen att det antagligen skulle kännas värre det kommande dygnet, men att det skulle bli så illa som det blev hade jag aldrig kunnat tro. På lördag efter lunch så red vi ut tillsammans med vår kompis Jessika. Jag hade ont då, men det funkade ändå att rida. Ett par timmar efter det åkte vi och handlade, och under loppet av en halvtimme så gick jag från att ha ont till att ha så ont att jag inte kunde gå själv eller sitta. Jag fick ligga ner i baksätet i bilen påväg hem från affären, och sen blev jag fast i liggande läge hela kvällen. När jag skulle prova att resa mig upp så insåg jag att det inte gick. Jag skrek av smärta så fort jag försökte röra mina ben eller att bäckenet på något sätt vinklades. Vi fick då ringa ambulans, för jag kunde ju inte ligga helt fast i soffan resten av helgen, kissa på mig osv.

Efter nästan 3 timmar (!) fick vi hjälp. Jag fick muskelavslappnande medel insprutat i näsan och efter en ordentlig dos så lyckades ambulanspersonalen + Anna ta mig till toaletten följt av sängen. Jag hade fortfarande väldigt ont såklart men eftersom jag var lite drogad lyckades jag ändå sova helt okej. Dagen efter skulle mamma och Anna till Elmia, men innan de åkte skulle jag försöka ta mig upp ur sängen för att kissa och äta frukost. Det gick mindre bra för jag höll på att svimma av smärta när jag stod upp så mamma och Anna fick hjälpa mig tillbaks till sängen snabbt igen. Så igår kunde jag i princip inte röra mig något heller, men tack vare att ett par närstående kunde dela med sig av morfintabletter (efter deras benbrott) så lyckades jag ändå ta mig igenom dagen trots att jag har haft svinont hela tiden. 

Under två dagar har jag varit tvungen att sova hos Anna och Samuel eftersom jag inte har klarat mig själv. Jag kunde inte ens torka mig själv efter att jag kissat i början liksom... Idag ska jag sova hemma, men har fortfarande sjukt ont och kan knappt röra mig, absolut inte bära något osv. Att bara skriva det här inlägget har varit ruskigt plågsamt eftersom jag måste sitta rakt upp och ner på en stol, så mitt bloggande kommer inte vara så aktivt nu de kommande dagarna antagligen. Imorgon ska jag tillbaks till Toni igen men då ska vi bara lasra och behandla mig med värme. Förhoppningsvis kommer jag att bli bättre efter det. 

Eftersom jag har så otroligt ont nu så känner jag mig lite tveksam till om jag kommer kunna tävla till helgen (det är ju inte många dagar dit). Anna har dessutom gett mig ridförbud tills ryggen är helt bra igen, vilket väl är klokt. Av den anledningen så får Anna extra många hästar att ta hand om nu. Hon ska dessutom få skutta lite med Bella idag ifall det blir hon som får hoppa henne på lördag istället för mig. 

 
Sådär då har ni koll på läget med mig. Jag är väldigt smärttålig, men såhär ont har jag inte haft sen dagarna efter att jag bröt min överarm, adrenalinet hade lagt sig, och jag kom hem och fick klara mig från att få morfin intravenöst. Då kanske ni förstår hur jävla ont jag har. Nu ska jag gå och däcka i en soffa. Har varit hos frisören hela förmiddagen dessutom sjukt nog bara för att jag är så envis och inte vill boka av min tid. Det var väldigt plågsamt men nu efteråt känns det skönt, och extra praktiskt att slippa tvätta håret nu när jag inte kan böja mig åt något håll.

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

❤❤❤❤❤

2018-10-15 | 13:57:35
Anonym säger:

Hoppas att det blir bättre till helgen❤️❤️

Svar: Tack 💖
Emma Elfstrand

2018-10-15 | 14:00:00
Anonym säger:

Krya på dig Emma❤️❤️

Svar: Tack 💕
Emma Elfstrand

2018-10-15 | 15:00:31
Linda säger:

Men jösses Emma. Så ont efter en behandling ska man inte ha, det kan omöjligt vara okej eller bra någonstans. Huua, jag har själv legat med diskbråck i nedre delen av ryggen och som ensamstående mamma och djurägare var det en kamp utan dess like alltså. Stor krya på dig kram! Va rädd om dig <3

Svar: Fy det kan jag verkligen tänka mig :(
Emma Elfstrand

2018-10-15 | 15:16:10
Anonym säger:

Jag hade åkt in för att ta en MR! Dels för att få veta vad det är och för att få det dokumenterat för ev. Försäkring/ersättning. Låter som diskbråck eller diskbuktning. Jag gjorde som dig och ignorerade smärtan tills det small till 😰

Svar: Typiskt oss hästtjejer I guess! Vi är bra på att stå ut med det mesta. Känner jag mig inte bättre imorgon så får jag ringa 1177 :)
Emma Elfstrand

2018-10-15 | 15:41:20
Anonym säger:

Men herregud åk till vc eller akuten!!!

Svar: Avvaktar och ser hur jag känner mig imorgon och ringer 1177 och rådgör i så fall :)
Emma Elfstrand

2018-10-15 | 15:49:25
Haft liknande problem som Emma säger:

Har du hört talas om ankyloserande spondylit? Det ger extrem smärta i höft/ ländrygg och visade sig vara vad som låg bakom min höft smärta jag har haft hela tonåren. Vill inte skrämmas då det absolut inte behöver vara något så allvarligt men on det är något allvarligt så är det ju viktigt att pusha för att få rätt hjälp så fort som möjligt. Kan ju vara värt att läsa om och se om du känner igen dig i symtomen. Och oavsett hoppas jag att Emma mår bättre snart.❤❤❤

Svar: Tack snälla! Ska kolla upp det :)
Emma Elfstrand

2018-10-15 | 16:48:30
Anonym säger:

Usch, hoppas så att det blir bättre😫❤️

Svar: Tack snälla :)
Emma Elfstrand

2018-10-15 | 17:52:13
Anonym säger:

Hoppas det blir bättre snart Emma, krya på dig❤

Svar: Tack snälla! :)
Emma Elfstrand

2018-10-15 | 18:29:30
Bella säger:

Hoppas det blir bättre snart, krya på dig Emma❤

Svar: Tusen tack :)
Emma Elfstrand

2018-10-15 | 18:30:18
Cassandra säger:

Krya på dig❤❤❤

Svar: Tack ♥
Emma Elfstrand

2018-10-15 | 18:57:01
Anonym säger:

Hoppas att det blir bättre

Svar: Tack snälla!
Emma Elfstrand

2018-10-15 | 19:49:52
Mia Westyarn säger:

Tycker du har alla symptom på ett lågt disbråck.....tyvärr :-( Det är ett mindre helvete, har själv haft det.....fick sånna nervsmällar när jag försökte böja mig att jag kallsvettades och nästan svimmade. Fick ligga i baksätet och att SÄTTA sig på toa var otänkbart....fick stå och kissa i en hink.....även göra "nr2" på det sättet....se till att få en MR och smärtlindring!!! Krya dig.

Svar: Tack snälla! Får ta och kolla upp det :)
Emma Elfstrand

2018-10-15 | 21:49:40
Emma säger:

Usch vad hemskt det är att ha så ont :( Det kan inte vara ryggskott? Din beskrivning av smärtan osv hade jag när jag fick ryggskott i ländryggen. Har problem med ryggen sen innan jag fick ryggskott.
Hoppa att du får rätt hjälp fort så att det går över snart! Krya på dig!

Svar: Ja det är superjobbigt :( Det verkar vara muskulärt för idag mår jag lite bättre som tur är :)
Emma Elfstrand

2018-10-15 | 23:38:06
Anonym säger:

Herregud kvinna jag kan inte ens föreställa mig vad du går igenom. Jag är inte direkt smärttålig skulle jag säga, får typ panik av lite mensvärk i ryggen liksom.
Ber en bön till dig att det blir bättre snarast. Hoppas att du kan bli helt smärtfri en dag.

Svar: Tack vad gullig du är! Som tur är känner jag mig redan lite bättre idag :)
Emma Elfstrand

2018-10-16 | 07:55:28
Anette säger:

åkte av häst i juli och fick den öve rmig och har haft smama typ av smärta sedan dess, är heltidsjukskriven nu och försöker kravla mig upp på hästryggen ngn dag i veckan. Lever på smärtstillande. Har även Tens och spikmatta.

2018-10-16 | 18:30:45
Bloggadress: http://www.instagram.com/anettethornberg/
Carro säger:

Boka tid hos sjukgymnast/fysioterapeut snarast är mitt råd. Låter på symtomen som det kan vara diskskada (oroa dig inte, det läker men gör för jäkla ont innan), men om du har tur nåt annat som går över snabbare.
Såg att någon nämnt ankyloserande spondylit, men det är extreeeemt ovanligt jämfört med diskskador.
Jag jobbar själv som fysio och det du beskriver låter som en riktig klassiker av patienttyp. MR behövs oftast inte utan man ställer diagnos på undersökning. Hoppas du mår bättre snart!

2018-10-16 | 21:03:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: