Gårdagens pay and ride + dagens ET-besök

Sådär! Nu tänkte jag sätta mig ner och uppdatera er lite om gårdagens pay and ride med Focus och dagens besök på Husaby med Boppen, innan jag ska bege mig ut till paddocken och filma/kika på Anna som ska dressyrträna med Bella (och senare med Focus också) :) 

Gårdagens pay and ride blev ännu en riktig succé för Focus. Det är så kul, för nu har Anna ridit för samma domare tre gånger i rad, och den domaren är så jäkla bra! Dömer så rättvist och är bara så gullig och bryr sig verkligen om ekipagen. De får ta sin tid på banan, hon kommer med tips osv. Nu är det en månad sedan som Anna red för henne senast, och på bara en månad sa domaren att hon tyckte att Focus såg stabilare, lugnare och starkare ut. Himla kul att höra! Även om det gick riktigt bra på förra pay and riden så lyckades Anna och Focus höja sig med 1,5% den här gången, och slutade på 73,18% i LB:3

Anna var supernöjd med Focus, och han såg superfin ut hela tiden och skötte sig så himla bra. Lugn i skallen, men energisk i kroppen. Det var bara någon gång inne på banan som han spände till litegrann, men det blev ingen större miss utan allt flöt på och Anna red bra. De fick en 6:a på ena mellantraven då han tappade takten i bakbenen, vilket han kan göra ibland i främst längningarna då han inte är tillräckligt stark ännu. Annars fick de 7, 7,5 eller 8:or på alla moment. Hur grymt? 

Det som han behöver träna på nu är egentligen bara att bli ännu starkare så att Anna kan visa övergångarna tydligare, och hålla en bra takt genom alla ökningar osv. Med en ökad styrka så kommer han antagligen också få en bättre balans och lösgjordhet vilket kommer visa sig i volter, serpentiner osv också. Anna är sugen på att starta LA:3 nästa gång (debutera det) och det tycker jag absolut att hon ska göra, för LB går lekande lätt för dem just nu. Är så stolt över min syster och vår lilla häst som har utvecklats så himla mycket den senaste tiden!

 
Nu till dagens besök på Husaby med Boppen. Han fick träffa Charlotta som är equiterapeut, och vi är så nöjda även med detta besök. Hon var så duktig och gullig och gav Boppen massor av beröm. Han verkade ha läkt väldigt bra, såg ren ut när han sprang, och var överlag väldigt rörlig och mjuk i hela kroppen. Hon var helt enkelt väldigt positiv så det var kul att höra, och nu ska han behandlas igen nästa vecka av Charlottas lärling, så vi har lite grejer som vi ska ta med till henne. Idag behandlades han med laser och jäklar så han njöt. Han visade tydligt när han ville ha mer och när han "var klar", så det gjorde nog riktigt bra nytta för honom :) Det var knappt så han ville därifrån när han var klar, haha. 

/ Emma
Kommentarer
Linda säger:

Va kul att läsa! Tror verkligen att både Fokus och Anna hör hemma i betydligt högre klasser än lb-la om några år! Så fina!

Svar: Tack snälla du ♥
Emma Elfstrand

2018-10-17 | 15:37:33
Lisa säger:

Bara nyfiken, men hur funkar lasern egentligen?

Svar: Bra fråga! Jag är tyvärr alldeles för dåligt kunnig inom detta område för att kunna ge något bra svar :/
Emma Elfstrand

2018-10-17 | 16:53:11
Ellen - tävlingsryttare säger:

Så himla kul för Anna & Focus. Heja!

Svar: Tack snälla :D
Emma Elfstrand

2018-10-17 | 18:11:25
Bloggadress: http://ellenshorselife.blogg.se/
Anonym säger:

Åh vad jag önskar att det var tillåtet med bettlös ridning i dressyr så de kunde visa upp sig på ordentliga tävlingar! Så himla fina <3 Kul att höra att besöket gick bra! Hoppas det ska gå bra för Boppen :)

Svar: Eller hur! Det är så tråkigt att förbundet inte ser till hästarnas bästa :( Tack fina du ♥
Emma Elfstrand

2018-10-17 | 18:35:12
Anonym säger:

Grattis Anna! Så sjukt bra jobbat silken utveckling😍skönt att höra att "lilla" boppen ser positiv ut.

Svar: Tack så jättemycket för ditt pepp :D
Emma Elfstrand

2018-10-17 | 22:03:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: