Gårdagens behandling

Igår kom Linnea, som är Charlotta Lindgrens lärling, hit för att behandla hästar och mig. Bella fick en helbehandling, Boppen fick laser i sin skadade bog, och jag fick laser i min skadade rygg.

Först ut var Bella och Linnea sa att hon var rörlig för att vara så stor, och att hon kändes fin överlag. Hon hade dock en låsning i höger kota, och satt även fast litegrann i bogar och manke. Linnea berättade att eftersom Bella är inåttåad (och dessutom är stor) så är detta vanliga problem, så nu vet vi vilka problemområden på Bella som vi ska hålla koll på. Antagligen kommer dessa problem också att minska när Bella blir äldre och orkar bära upp sig bättre på bakkärran. 

Boppen fick laser i bogen och reagerade inte lika kraftigt som han gjorde hos Charlotta, men då blev han behandlad över hela kroppen och det var kanske det som han tyckte var skönt. Linnea tyckte att han kändes mjuk och fin i bogen i alla fall så det var skönt att höra.

Jag själv fick laserbehandling i hela ryggen, men främst i ländryggen där jag har problem. Linnea sa att "nu har du fått nästan lika mycket laser som en häst" så jag fick nog en ordentlig dos. Jag hade berättat för henne om hur jag blivit behandlad tidigare och överlag att jag är väldigt tålig, så hon vågade nog kräma på ordentligt. I synnerhet eftersom jag inte kände av lasern under tiden heller (vissa kan tydligen känna av den i musklerna eller att man får ont i huvudet). Igår kväll så kände jag mig ovanligt mjuk, men idag när jag vaknade så hade jag betydligt ondare än vad jag har haft de senaste dagarna. Linnea varnade mig för att jag kunde känna av behandlingen, så det är nog det som kommer nu. Håller tummarna för att när den här värken har lagt sig så ska den "vanliga" värken också ha minskat. Fick även tips om att testa akupunktur för mina besvär, vilket jag faktiskt aldrig har testat förut. Har ni tips på någon bra akupunktör i närheten av Vara?

 
Idag hade jag egentligen tänkt rida Bella, men eftersom hon har blivit ordinerad vila så får hon en extra vilodag den här veckan. Det gör inget, för hon har ju ändå en aktiv vilovecka den här veckan :) Jag hoppas att jag och Anna hinner fixa stallet och motionera hästarna som ska motioneras innan ovädret kommer idag. Fy vad jag är otaggad på höstrusk igen!

/ Emma

Kommentarer
Malin säger:

Har tyvärr inget tips om akupunktur i närheten av er men kan verkligen rekommendera akupunktur iallafall! Jag går till en naprapat med mina rygg och höftbesvär och han masserar först, sen får man akupunktur och efter man har vilat med nålarna i så knäcker han lite. Har hjälpt mig enormt mycket och tror verkligen att behandlingen blir så effektiv mycket på grund av akupunkturen. Hoppas att du hittar någon i närheten :)

2018-10-26 | 09:43:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: