En liten rygguppdate

Hej allihopa! Hoppas ni har fått en bra start på helgen :) Jag tänkte ta och göra en liten uppdatering om min rygg i det här inlägget. Först och främst vill jag rikta ett stort tack till er alla som har kommenterat angående mitt senaste inlägg. Jag uppskattar alla kommentarer otroligt mycket och det är snällt av er att ta er tid att berätta om era erfarenheter och tips. Vi har verkligen de bästa läsarna!

Idag har jag varit hos en specialist på idrottsskador som snällt nog tog emot mig idag även om han normalt sett inte har öppet på helger. Jag var hos honom för två år sedan när jag skadade mig på gymmet och då fick jag jättebra hjälp, och jag vet även många andra som han har hjälpt. Folk som har gått hos diverse läkare, sjukgymnaster, kiropraktorer osv och inte blivit bra, men som har blivit det när de kommit till honom. 

Han konstaterade idag att mitt vänstra ben var 3 cm kortare än mitt högra ben, trots att jag var hos kiropraktorn för 2 veckor sedan. Mina muskler i vänstra skinkan var helt galet krampiga/ihopdragna så jag fick både värmebehandling, laser och massage för att få benet på rätt plats igen. Även högersidan behandlades, men det var den vänstra sidan som det mesta satt i. Utöver detta så fick jag tips på övningar som jag ska göra. Jag måste bli bättre på att stretcha, men jag avskyr det så mycket. Ni vet ju hur mycket vi tjatar om att vi är stela hela tiden (speciellt jag) och jag tror inte ni förstår hur stela vi faktiskt är. Idag fick jag det bekräftat i alla fall när Toni skulle stretcha min sätesmuskulatur. Han sa att han hade stretchat i alla fall ett par hundra personer på det här sättet, men att jag var den stelaste han någonsin stretchat...

Nu ska jag tillbaks till Toni och behandlas igen på tisdag och fredag. Sen sa han åt mig att köpa Voltaren och Alvedon, så jag ska även gå på en sådan kur i drygt en vecka nu, och sen får jag hoppas att mina problem kan släppa. Ifall du har ont någonstans så kan det ju ofta komma ifrån ett annat problem, så jag hoppas att min vänstra skinka är det som orsakar min enorma smärta i ländryggen och att problemen kan försvinna så fort som möjligt. 

 
/ Emma
Kommentarer
Sofia säger:

Jag tänkte kommenterat ditt förra inlägg att ländryggsproblem till 99% beror på kort röv/baksida lår muskelatur som lixom drar i ryggen. Synd att jag inte gjorde det, hade vart stolt nu 😜 Jag hade aldrig gått tillbaka till den kiropraktorn som inte såg/nämnde att du hade olika långa ben. Antingen oprofessionell eller okunnig...

Svar: Haha ;D Nej då sa han att det bara skiljde någon cm på mina ben, men musklerna kan ju knappast ha dragit ihop sig så mycket på bara ett par veckor tänker jag :/ Speciellt inte eftersom jag hade ont redan då!
Emma Elfstrand

2018-10-13 | 14:35:13
Anna säger:

Ett tips är att smörja med voltaren plus äta voltaren tabletter för bästa effekt. Fick det tipset av en duktig sjukgymnast.

2018-10-14 | 07:12:06
Bloggadress: http://kilbostallet.blogg.se/
Anna säger:

Ett tips är att smörja med voltaren plus äta voltaren tabletter för bästa effekt. Fick det tipset av en duktig sjukgymnast.

2018-10-14 | 07:12:08
Bloggadress: http://kilbostallet.blogg.se/
Anna säger:

Ett tips är att smörja med voltaren plus äta voltaren tabletter för bästa effekt. Fick det tipset av en duktig sjukgymnast.

2018-10-14 | 07:12:09
Bloggadress: http://kilbostallet.blogg.se/
Evelina säger:

Håller tummarna att det blir bra nu<3 Detta med ryggproblem är inget att skoja bort och något som kan ta mycket energi ifrån en. Jag har själv haft problem med ryggen nu i över 2 månader och vart först hos kiropraktor men hjälpte sådär tills alla problem kom tillbaka och då sa min kompis gå till någon som kan mer idrottsskador, gjorde det och han kunde direkt säga jag har skadat två diskar i min ländryggen. Kiropraktor är bra men utgår alltid från att alla problem sitter i ryggraden medan en som jobbar med idrottsskador jobbar med helheten :)

2018-10-14 | 10:33:05
Carin säger:

Krya på dig! :)

2018-10-15 | 11:23:29
Bloggadress: http://carindanielsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: