Produktiv onsdag

Hej allihopa! Anna har varit sjuk idag också så hon har varit hemma hela dagen, men jag ska hem till henne om en stund och laga mat och cringea loss till Bonde söker fru ;) 

Jag har därför fått jobba själv hemma idag, men Anna och mamma har istället filmad klart käpphästvideon, så den kommer upp här på lördag, woho. Ska bli spännande att se hur käppisarna blev när jag kommer dit sen, haha. Bella och Boppen fick sig varsitt pass på banan idag medan de andra två fick vila eftersom Anna är sjuk. Boppen kändes mjuk och fin, men det kändes inte speciellt bra med Bella. Vi har det jobbigt i dressyren nu och det känns som om hon är inne i en liten svacka kroppsmässigt. Segt att hon ska vara det nu inför tävlingen, men samtidigt vet jag att hoppning är det hon har enklast för, så det ska nog inte bli några problem. Det känns bara segt att inget emellan själva sprången känns speciellt bra just nu (och då blir det ju väldigt svårt att lägga henne bra på hinder, få en bra rytm osv också), men när svackan är över kommer hon att ha utvecklats ännu mer :) 

Annars har jag jobbat mycket idag. Imorgon tar vi över en verksamhet och nästa helg åker vi upp till Stockholm igen för att få en snabbutbildning nu när vi tar över. Därför är det mycket avtal och grejer som det ska fixas med just nu. Ser fram emot när allt detta är klart och vi kan köra igång på riktigt. Efter utbildningen när vi känner oss lite varma i kläderna så kommer vi att avslöja vad det är vi sysslar med :D Vet att ni kommer gilla det!

En muppig liten TookSnook ♥

/ Emma

Fuskpinnar med världens godaste spenatsås

Jag måste bara dela med mig av receptet på min spenatsås som jag gjorde igår och åt tillsammans med potatis, ärtor och Quorns nya "fuskpinnar". Kan varmt rekommendera dessa för er som vill ha något som liknar fiskpinnar. Jag saknar fisk väldigt mycket som ni vet, så jag är glad över att ha hittat dessa som är svingoda både till remouladsås och spenatsås. Jag stekte dessa i olja och citronsaft, vilket gjorde dem ännu godare och fiskigare. 

Spenatsås är något som jag alltid har älskat. Som barn var fisk och spenatsås bland det bästa jag visste i skolan, och att nu ha lyckats veganisera denna favoritmat är niiice! Den här spenatsåsen blev min bästa någonsin skulle jag säga, efter att ha improviserat med kryddning. Ni bara måste testa! Som vanligt har jag inga exakta mått, utan kör på känsla och smak. 

Emmas megagoda spenatsås, 3-4 portioner:
♥ Fryst spenat (kanske 3-400 gram ungefär)
♥ Havregrädde (kanske 3 dl)
♥ 2 msk hackad dill
♥ 3 msk bjäst (näringsjäst)
♥ Salt, vitpeppar, svartpeppar, muskotnöt, sötning
♥ Majsstärkelse

Gör såhär:
♥ Tina upp spenaten tillsammans med en klick margarin eller olja. 
♥ Tillsätt grädde och koka upp. Sjud sedan såsen på låg värme.
♥ Tillsätt dill, bjäst, kryddor och majsstärkelse för att reda såsen. 
♥ Emmas kryddtips: Ha i ganska mycket salt (mvh saltomanen), mer vitpeppar än svartpeppar (peppra inte för mycket så den tar över smaken på såsen), bara lite muskotnöt, och sen ganska så rejält med sötning. Jag sötar med Hermesetas lättströ som är intensivare än socker, så passa er för att ha i för mycket sötning om ni också använder sötningsmedel då det väldigt lätt kan gå från för lite sött till för mycket sött snabbt! Smaka av flera gånger för att hitta exakt rätt smak :) 

Ser redan fram emot att äta detta till lunch idag också, haha...

/ Emma