Tjur-Bella

Idag när jag skulle rida Bella i paddocken tillsammans med Anna och Boppen så betedde hon sig på exakt samma sätt som när jag red henne på bettlöst. Väldigt tjurig, ville inte gå fram ibland, sänkte ryggen, höjde rumpan, och sparkade. Även Anna fick prova henne och det var samma melodi där. Anna fick samma känsla som mig, att hon känns superfräsch, men att det är något som stör henne för så fort vi vill forma henne lite så blir hon supertjurig, och samma sak i galoppen. Hon har aldrig betett sig såhär förut och brukar aldrig tjura i ridningen förutom om någon häst kommer för nära, så uppenbarligen är det något som inte står rätt till med damen. Det har gått fort också. I onsdags på hoppträningen var hon superfräsch, pigg och inte det minsta tjurig, sen två dagar senare var hon en helt annan häst och det har hållt i sig. 

Som tur är kunde Linnea komma ut och kolla på henne redan imorgon för att kolla upp ifall det är något muskulärt problem eller någon låsning som stör henne. Så får vi se om hon känns bättre efter det eller inte. Positivt är i alla fall att vi kan konstatera att det inte var det bettlösa tränset som störde, utan förhoppningsvis kan jag "sadla om" till bettlöst på henne i framtiden eftersom jag fick så bra känsla på det. Håll tummarna för att detta är något lättkorrigerat som inte behöver veterinärvård! Jag är i alla fall tacksam att jag har en häst som säger till ordentligt så fort något känns fel. Då kan du hitta problemen så mycket tidigare jämfört med en häst som Boppen som alltid biter ihop och inte visar när något är fel. 

En positiv sak i alla fall är att Boppen var superfräsch idag. Han blir bara bättre och bättre och vi är så glada för att han känns så bra i sin rehab. Nu är vi hoppfulla att han ska kunna komma tillbaks och träna hyfsat normalt så småningom i alla fall eftersom det är så han trivs bäst :) 

Love her ♥ 

/ Emma
 
Kommentarer
Ellen Källgren säger:

Håller tummarna♥️

Svar: Tack! <3
Emma Elfstrand

2018-11-13 | 14:04:53
Bloggadress: http://ellenshorselife.blogg.se/
Anonym säger:

Hon kan inte ha träningsvärk då? Gör ju skitont 🙈

Svar: Vår Equiterapeut har kikat på en film och såg bara där att hon troligtvis sitter fast i bäckenet/ländryggen, så det är förhoppningsvis lättfixat :)
Emma Elfstrand

2018-11-13 | 17:09:05
Elin säger:

Haha så är de att ha ett sto :) Tror inget är fel med henne, men bra att kolla upp såklart

2018-11-13 | 17:34:17
Cecilia säger:

Håller tummar och tår att ni får svar på vad som kan störa Bella.

2018-11-13 | 17:46:04
Bloggadress: http://www.ceciliajohansson.nu
linhjoh.blogg.se säger:

Håller tummarna för att det är något lätt åtgärdat👍🏻❤️

2018-11-13 | 19:17:25
Bloggadress: http://linhjoh.blogg.se/
Erika säger:

Hoppas det inte är något galet 😓
Utan det är något lätt som går över fort.

2018-11-13 | 19:21:44
Bloggadress: http://erikapettersson.webblogg.se
Jessica säger:

Det är inte hennes brunst som spökar? Många ston blir riktigt tjuriga då 🙈

2018-11-13 | 19:26:08
Ellie säger:

Brunstar hon? Mitt sto var helt oridbar och knappt hanterbar vid brunst. Hur snäll som helst vanligtvis men vid brunst var det som en helt annan häst så det var bara att låta henne gå och tjura i hagen ngr dagar 😂

Svar: Haha då får man hoppas att de dagarna inte sker vid någon tävling! Nej hon brunstar inte och har aldrig reagerat vid brunst förut :)
Emma Elfstrand

2018-11-13 | 20:12:18
Gabriella säger:

Bra att ni kollar upp det! Det var första tanken jag fick när jag kollade på videon där hon rids bettlöst. Sällan hästar ”tjurar” för att vara ”dumma” 😊. Mitt sto fastnar lätt i kroppen eller får spända muskler men efter en genomgång är hon som ny igen 😅. Lycka till!

Svar: Nej precis, speciellt eftersom hon inte betett sig så tidigare så kände vi att det är bäst att kolla upp det :) Haha vad härligt! Då vet du vad som behöver göras om hon fastnar i kroppen ;) Tack!
Emma Elfstrand

2018-11-13 | 21:36:23
Frida säger:

Hej! Random fråga, kommer ni använda er av MS International när det gäller ert hästmärke? :)

Svar: Jag vet faktiskt inte vad MS International är :)
Emma Elfstrand

2018-11-14 | 01:27:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: