Tisdag

Idag är det tisdag, och jag och Emma har haft en PRAO-elev som kommer vara här även imorgon också. Så skoj! Vi tar inte emot PRAO-elever så ofta, men det här är andra gången det sker. Ibland så, hehe. Kul att ha Tindra här i alla fall, och hon är väldigt duktig så det är kul!

Focus sår såg superfint ut idag, så himla skönt. Hade inte runnit något alls från det. Om en vecka är det dags att ta stygnen. Lite nervös över att fixa det själv, men det ska nog gå fint. Har fått råd från veterinären så :) Tage och Boppen fick gå en uteritt med mig och Tindra, och de skötte sig bra! Tage var dock lite fjantig, för han tyckte det var superläskigt att vissa grejer hade blivit lite vita, haha. Det kom lite snöblandat som inte direkt lade sig igår, men litegrann fanns på vissa ställen. Very scary ;) Boppen var duktig med Tindra! De fick klättra litegrann, och så red vi i alla gångarter på väg till klätterbackarna. Blev bara lite klättring eftersom Boppen inte gjort det sen innan skadan. 

Bella har fått tid hos veterinären på fredag, så då får vi förhoppningsvis svar på vad som stör henne. Lilla gumman <3 
 
En stillbild från i söndags när jag red Pippi. Här i piaff! Film kommer imorgon :D 

/ Anna
Kommentarer
linhjoh.blogg.se säger:

Det är jättelätt att ta stygn. Inte alls så svårt som man kan tro. Behöver du hjälp får du tjoa😉 (ifrån hon som har en galet intresse för sår allt som rör de😅🙈😉)

2018-11-20 | 20:56:50
Bloggadress: http://linhjoh.blogg.se/
Sanna säger:

Videoförslag! - Elfstrand testar ASMR video i stallet! Med borstar, hästandning, ryktning osv! :D

Svar: Haha, annorlunda men smart förslag :D
Emma Elfstrand

2018-11-20 | 21:39:51
Amanda säger:

Alltså, jag följer er på youtube och är ingen hästmänniska idag (red bara på ridskola som yngre) och ibland får jag för mig att era hästar oftare är skadade än andras.

Men, är det bara att ni kanske kollar upp/känner av era hästar mer noggrant? T.ex. att ni kollar upp varför Bella känns stel medan andra kanske bara kör på? Eller har ni haft en otursperiod med skador det senaste?

Följer några andra på yt och tycker (i princip aldrig) att de råkar ut för skador på sina hästar eller liknande, medan ni har någon häst som lite oftare är skadad/dålig.

Vill tillägga att jag delar era värderingar helt och hållet ang. hästhållning och menar inte att NI gör något fel i er hantering av era hästar (ni gör raka motsatsen - tar hand om en häst precis så som jag anser att en häst ska tas om hand) som bidrar till skadorna. Hoppas ni förstår att min kommentar inte är menat som något illa, tycker ni sköter om era hästar i världsklass!

Svar: För vår del så brukar skador ofta komma i skov av någon anledning. Är en skadad så blir andra det också (law of attraction? hehe), men generellt så tycker jag att våra vänner och bekanta med häst också får skador ofta på sina djur. Sen så kan det säkert vara så att många hästar kanske egentligen är skadade men att det inte kollas upp :/
Emma Elfstrand

2018-11-20 | 23:01:32
Daniela säger:

Amanda, man får ju tänka att de flesta av skadorna (Tage, Boppen och Focus) har ju varit hagrelaterade :) risken är ju tyvärr den när man har dem i flock!

2018-11-21 | 03:12:11
Bloggadress: http://lifewithdaniela.wordpress.com
Amanda Tegfeldt säger:

Ja, självklart! Har bara följt er en kortare period vill jag tillägga så har liksom ingen koll över längre tid och så. Tänkte t.ex. nu med Bella, att ni tycker hon känns stel och väljer att kolla upp/åtgärda medan kanske en annan ägare (hoppas såklart inte!) bara hade kört på och hoppats att det släpper av sig själv.

Daniela - det har du helt rätt i. Nästan alla skador är ju hagrelaterade när du säger det :) svårt att göra något åt det, anser ju själv att hästar ska få gå i hage i flock så mycket som möjligt!

Svar: Jaså, du menar så! Ja, vi är nog ganska nojiga med våra hästar och väljer att kolla upp en gång för mycket snarare än en gång för lite :)
Emma Elfstrand

2018-11-21 | 21:52:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: