Svar på söndagsfrågor

Kommer focus starta ngn hopptävling i framtiden? Om de skulle gå väldigt bra med hoppningen och han skulle bli hel lugn, kommer han både bli hopp och dressyrhästar då?
Jag vet faktiskt inte riktigt hur mycket tid jag orkar lägga på just hoppningen på Focus, men då och då jobbar jag ju med bommar på honom. Mest för att jag tycker att det är en bra variation för hästen, och jag tycker att det känns som att han börjar tycka det är kul! Skulle det bli så att han blir helt trygg så kanske det kan bli hopptävlingar också :) Men det får helt enkelt tiden utvisa, jag tänker liksom inte ha det som något mål på så vis. 

Måste först och främst säga att vilken utveckling Anna har gjort med sin ridning och inte minst med focus! Följt er sen ni hade 3000 på yt och det är en markant skillnad! 
Nu till frågan så undrar jag om ni kommer testa bett på fokus igen och isf när? Tkr det är så synd att man bara ser nackdelar med bettlöst och att man inte får (än) ha det på alla tävlingar. Fokus är ju så fin på bettlöst!
Men åh, tack! Vad glad jag blir <3 
Ja, han är ju så himla fin på bettlöst så just därför känns det som ett tråkigt steg att ta att börja vänja in honom vid bett... Jag vet inte riktigt hur vi ska göra med den biten faktiskt. Vi har testat en gång att ha som ett "kandar", där vi har hans LG-bridle och ett bett i munnen samtidigt. Det gick väl ändå helt okej, men han blev direkt mer spänd såklart. Det bästa hade kanske varit om han hade fått vara hos min tränare Miranda ett tag och gå på "bett-bootcamp" isåfall, men det finns nog inga möjligheter till det tyvärr. Så vi får se lite, kanske får bli att jag tar tag i det nästa år lite mer!

Är era föräldrar också entreprenörer eller var har ni fått det ifrån?
Pappa har varit egenföretagare länge, så det är mycket tack vare honom som vi också vågat ta det steget! Det är toppen att ha en erfaren till hands, om det är några frågetecken kring företagande. 

Har eran pappa ett heltidsjobb eller jobbar han på eran gård?
Pappa jobbar heltid! Vi sköter mycket på gården själva. Det som vi behöver hjälp med är salta paddocken, för det fixar inte jag. Och sen såklart om det är några renoveringar som behövs göras eller hagar som behöver lagas. Annars löser vi saker själva :) 
 
Har ni behövt gå någon utbildning för att starta företag eller har det löst sig ändå?
Jag har faktiskt gått en egenföretagarkurs, men jag gick inte ens klart den för jag trivdes så dåligt, haha. Så ärligt talat gav den mig inte så mycket. Det Emma har med sig sedan skolan är en redovisningskurs som varit nödvändig för att förstå sig på bokföringen. Dock är ju sådant som man kan ta hjälp med förstås :) Så, egentligen krävs ingen utbildning men det krävs en del research för att inte göra fel!

Hej! Jag undrar om man kan ta direkt tygeltag med LG bridle eller om det blir obehagligt för hästen om "hjulet" trycker in? Kan man använda det på en ganska orutinerad häst?
Ja, du kan ta både direkta tygeltag och ledande tygeltag. Jag har aldrig upplevt att hjulet "trycker in" på Focus, men om det inte är helt korrekt inställt så kan hjulen vrida sig utåt, vilket inte är meningen. Det kanske kan upplevas som lite obehagligt, men isåfall är det bara att justera bettet så att det sitter korrekt och då ska det inte vara några problem. Du kan absolut använda det på en orutinerad häst! :)
 
 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

En undran bara, när ni köpte Focus så reds han ju med bett på försäljningsvideon och gick då i en väldigt stadig form, hur ser ni på detta? Förvärrades hans tungfel senare? Eller hur upplever ni detta?

2018-11-27 | 09:10:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: