Svar på söndagsfrågor del 2

Har ni varit med om att era hästar trampat på något och hur gick det? Min häst har trampat på en rejäl sten och har ftf väldigt ont 2 veckor senare. Man blir ju orolig över dom ”små..”liven!
Ja, det har vi! Dels har Boppen lyckats trampa på flertalet stenar och antingen fått hovböld eller stengalla(typ blåmärke i hoven, kanske det din häst har?) och Tage har trampat på en rostig, lång spik en gång. Helt sjukt, men pappa hittade honom i hagen när vi stod på ridskolan och då stod han på tre ben. Pappa gick fram till Tage och fick syn på spiken och kunde ta ut den enkelt, för den hade bara åkt in någon millimeter. I sådana situationer är Tage väldigt klok, tack och lov, för det hade kunnat gå riktigt illa om han fått panik och börjat springa på den hoven.

Varför har Bella förbygel?
Hon behöver det vid hoppning, för att säkerställa att hennes sadel inte glider bakåt :) 

Har/är någon av era hästar svåra vid tränsning? Hur tränade/tränar ni bort detta beteende? Ni e grymt duktiga!!
Tack snälla! Alltså njae, inte direkt. Boppen vinklade upp huvudet upp i taket när vi precis köpt honom, men då var det bara att hämta en pall eller stege för att nå honom så var det lugnt sen, hehe. Det viktigaste är bara att vara lugn själv, kanske hålla i en liten godis så hästen får in godisen i munnen samtidigt som bettet(sirap på bettet funkar också kanon) och ha tålamod! 

Hur ser ni att era sadlar ligger rätt eller kör ni bara på känsla?
Vi är låååångt ifrån experter på sadlar, så därför åker vi till sadelutprovare regelbundet för att checka sadlarna :) Lite kan vi se och känna, men långt ifrån allt. 

Om ni skulle köra in någon av era hästar. Vem hade passat bäst som körhäst?
Jag tror Tage hade passat fint som körhäst faktiskt! Ni kanske inte vet det, men vi påbörjade lite inkörning på honom för några år sedan. Vi kom så långt som att han drog skacklor(hur sjutton stavas det ens? Haha) men han har aldrig dragit vagn :) Har lite halvt tolkat bakom honom en gång, det är väl det närmaste vi kommit ;)

Hej! Vad tyckte era föräldrar om de när ni började med youtube?
Det var så himla längesen som Emma startade upp Youtubekanalen i och med bloggen, och då var Youtube ingenting stort, så de tyckte nog inte direkt någonting. På den tiden var Youtube i princip musikvideos och roliga katter typ, haha. 

ska ni till SIHS någonting i år?
Vi vet tyvärr inte det än! Hade varit superkul, men allt beror lite på hur mycket jobb vi har just då, och om vi behöver vara hemma med hästarna och allt såntdär. Hoppas vi kan komma iväg, var ju trots allt 2 år sedan vi var där senast nu :)

Tage när han kom till oss och ridskolan vi stod på då. Sjukt att det gått över 11 år nu <3

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Hur tänker ni kring ryttare som använder spö hela tiden, där en "normal" använt skänkeln? Har en tjej i klubben som rider då och tycker det är så synd om hästen även fast den inte gör den utan det är hon som är dåligt riduppfostrad. Sedan ligger sadeln jättedåligt också så bakvalvet dunsar i hästens rygg hela tiden. Skulle ni agerat i denna situationen?

2018-11-01 | 13:57:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: