Svar på söndagsfrågor del 2

Hur är Uhip jackorna i storlek?
De är normala! Jag har tagit 42 på min, och Emma tog 44 för att hon ska få plats med lite fler tröjor under. Så det är lite smaksak hur du vill göra med det, men de är normala i alla fall :)

Är alla skadorna på era hästar hagrelaterade? Har ni ändrat om i flockarna? Brukar ni ha mycket hagskador( mindre än dessa då..)?
Japp, de är hagrelaterade! Nej, vi har inte direkt ändrat om i flockarna. Vi brukar absolut inte ha så mycket hagskador. Focus och Bellas är ju enbart extrem otur. Boppen och Tage har högst troligen blivit sparkade av en annan häst, och även om det inte spelar någon som helst roll vem som träffat dem, så tror jag inte att det är någon av hästarna som de går med idag. De är nämligen inte sparkiga av sig, utan snarare tjurar och bits(även om det inte händer särskilt ofta det heller).

Vad har ni för ridstövlar? Vart har ni köpt dem? :)
Jag har De Niro dressyrstövlar, köpta på mässan under GHS :) Sen har jag och Emma varsitt par Mountain Horse, och nu minns jag faktiskt inte vart de är köpta... Tror vi beställde från nätet! 

Hur tar ni hand om era stövlar? Har precis köpt ett par nya på black friday och behöver tips. Sadeltvål med glycerin är ju big no no, vilket jag använt tidigare till mina gamla sletna trotjänare. Måste ju verkligen ta hand om nya skönheterna på bästa sätt!
Helt rätt, ingen sadeltvål och för GUDS SKULL inget läderfett!! Haha ;) Jag brukar alltid ta en fuktig trasa, typ disktrasa, och torka av med bara vanligt vatten. Dock fuktig, inte dyblöt trasa. Är de riktigt skitiga så brukar jag skölja själva sulan under vatten för att få bort leran, och sen fuktad trasa på lädret på stöveln. Sen tar jag skokräm! Inte skokräm på insidan av stöveln bara, för då blir det gnissligt och det kan färga av sig på sadeln. Men hela foten, samt utsidan av stöveln och även framtill. Vill jag bara ha en snabbputs av stövlarna(det är inte så att jag orkar ställa mig med skokrämen varje gång direkt) så tar jag lite såpa på en svamp och putsar precis som om det vore sadeltvål. Funkar kanon! Såpan torkar inte ut stöveln, eller gör den för mjuk och töjbar heller. 

Medryttathäst eller foderhäst som första häst ?
Jag skulle nog säga medryttarhäst! Det är perfekt, för då "slipper" man 100% ansvar på en gång, hinner lära sig mycket om hur det är att ha egen häst utan att ha den alla dagar i veckan. 
 
Favorittyglar?
Antingen vävribbtyglar eller lädertyglar med stoppar på. Det viktigaste för oss är egentligen att tyglarna inte är för tjocka eller breda, för det gillar vi inte alls. Vi avskyr de tyglarna som vi vet är typ allra mest populära, de gummityglarna med små små "prickar" på, som är tjocka och breda. Huuua. 

 
/ Anna
Kommentarer
Freia säger:

Usch, håller med om tyglarna, går ju knappt att stänga handen med dem där tjocka gummityglarna. :/

Svar: Haha, eller hur!
Emma Elfstrand

2018-11-28 | 08:12:31
Anonym säger:

Varför ska man inte smörja stövlarna med lädertvål och fett? Har helt missat detta...

Svar: De kan töja sig och bli dåliga i formen om man smörjer med de produkterna :)
Emma Elfstrand

2018-11-28 | 10:49:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: