Svar på söndagsfrågor del 2

Har ni någonsin spelat in en video som ni inte alls har gillat själva?
Inte vad jag kan komma på! Eller okej, jag ska erkänna att jag inte var så taggad alls på att sy käpphästar, mest för att jag vet hur lång tid det tar och för att jag är oerfaren på att sy ;) Men det blev en rolig video och det var ändå kul när vi kom in i det!
 
Rider Samuel nåt nu för tiden?
Tyvärr inte alls för tillfället! Tråkigt eftersom han är så himla duktig, men intresset finns inte så då kan jag liksom inte tvinga honom haha ;)

Vad tror ni att ni kommer göra mer än ridläggings?
Vore roligt att ta fram schabrak och kavajer!

Såg att ni hade ojla på en hylla i er städvlogg. Ger ni hästarna olja och isåfall varför?
Jag ger Focus olja varje dag. Helt enkelt för att få honom att tjocka på sig lite :) 

Skulle ni vilja ta emot ett häst för utbildning som någon annan äger någon gång?
Just nu när vi har fyra hästar så är det inte ett alternativ, men om vi någon gång har lite färre hästar själva så hade vi absolut kunnat tänka oss det!

Måste bara säga att jag älskade städklippet ni la upp precis. Älskar att se skillnaden som blir. Fler såna i framtiden ;) Nu till frågan: Använder ni fortfarande era barbotaboots? Känns som att man inte sett er ha på dom på länge.
I promise ;) Yes, det gör vi! De har inte behövts så mycket nu för vägarna har varit väldigt bra, inte så mycket grus och sådär. Så det är helt enkelt därför! Så fort det blir halt på vintern så kommer vi att använda dem under varje ridtur igen så vi kan ha i våra dubbar,

På er städa stallet video så var det inga hästar som stod på box, har ni inte kvar alla inckoderingar eller ska alla hästar gå ute? För förra vintern hade ni väl typ 7/8 hästar sammanlagt på gården
Alla hästar går på lösdrift :)

BONUSFRÅGA - Utvärdering av A star is born:
Vi fick en förfrågan om att göra en utvärdering av filmen så det gör jag här. Både jag och Anna tyckte att filmen var riktigt bra, men också väldigt förutsägbar. 10 minuter in i filmen visste vi redan hur den skulle sluta liksom. Sen var vissa händelser i filmen väldigt ologiska också, vilket vi störde oss lite på, men om man bortser från detta: en rikigt bra film med grym sång. Gaga är en sådan fantastisk sångerska och skådis!

Dessa rosa leggings alltså ♥ 

/ Emma 
Kommentarer
Anonym säger:

Ni skulle kunna skriva om hur ni fodrar, och varför. Bara ingen tar efter bara för att ni är idolerna? ;) Lite dum anledning att välja foder menar jag.

2018-11-16 | 08:13:48
Stella säger:

men skulle ni verkligen ha kunskapen att ta emot en häst att utbilda? Jag skulle i alla fall vilja lämna min häst till någon som red i alla fall på mellanhöf nivå ( iaf LA godkänt) och hade mer ridmässig kunskap :) ni verkar jätteduktiga på hästar och ha massa kunskap men ridmässigt är ni ju faktiskt rent krasst inte på högre nivå än dom allra flesta glada amatörer :)

Svar: Det beror såklart helt på vem man frågar! Vi har fått flera erbjudanden genom åren men har inte haft tid för något längre projekt :) Sen så utbildar vi ju våra egna hästar, så jag ser inte skillnaden mot att utbilda någon annans häst.
Emma Elfstrand

2018-11-16 | 23:05:53
Anonym säger:

Sen skulle jag också vilja tillägga ett svar på Stellas kommentar att ens tävlingsnivå inte måste ha någon större betydelse över hur duktig man är på att utbilda hästar. Såklart att en nybörjare inte kan rida ett LA-program, men det är så mycket mer utöver detta. Finns många ryttare på högre nivåer som jag inte tycker rider sina hästar på ett hållbart sätt, som jag aldrig skulle vilja låta utbilda min egna häst. Det jag tycker är viktigast är att ryttaren har känsla och tålamod. Den ska kunna anpassa sig efter hästens behov och vara en säker trygg ledare. Man kommer så mycket längre med sin häst om ekipaget förstår varandra, båda är villiga att jobba och gör det tillsammans! Nu kanske jag gick ifrån ämnet och det var inte riktigt det Stella skrev om, men många glömmer lätt bort detta.

Svar: Så sant! Många glömmer detta :) Jag hade hellre låtit en ryttare som inte tävlar alls, men som jag delar samma tänk med, utbilda min häst än de flesta ryttare som rider svår klass i dressyr!
Emma Elfstrand

2018-11-17 | 12:02:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: