Svar på söndagsfrågor del 1

Har ni olika fördomar om olika ridgrenar inom ridsporten eller väljer ni att vara "öppna" och plocka olika delar från olika grenar för att ge era hästar dom bästa förutsättningarna?
Jag skulle nog säga att vi är extremt fördomsfria, och det är också därför som vi tycker det är kul att prova på olika grenar i exempelvis Elfstrands Testar :) De grenar som vi har mest fördomar om är nog snarare de som vi själva tävlar i, haha... Av den anledningen så tränar vi exempelvis dressyr för en tränare som sticker ut ur mängden från andra dressyrryttare på hennes nivå, och vi vet att vi delar samma värderingar som henne. 

Vad tycker ni om att hästar används i stora städer som färdmedel till turister?
Det tycker vi inte om :( Är övertygad om att de hästarna inte mår bra, och jag hoppas på att turister i framtiden kan bli mer medvetna.

Har ni någon speciell städdag och tvättdag?
Nej det har vi faktiskt inte. Jag tvättar när högen av kläder i mitt rum är för stor, och städar när jag inte längre kan ta mig fram i huset, typ ;) Anna är bättre på att småstäda än vad jag är, men det är inte heller lätt att orka hålla ett rent hus som du både bor och jobbar i. Detta i kombination med alla hundratals hästgrejer som finns här (även Annas grejer), plus en katt... Jag har helt enkelt inte ont av att det är lite stökigt utan lägger min energi på annat :) 

Hur ser ni att era sadlar ligger rätt i position, alltså inte är för långt fram/bak?
Vi har hyfsad koll själva då vi fick en liten kurs i detta för några år sedan, men vi är inga experter. Därför tar vi hjälp av utprovare för att kolla upp detta. 

Hej! Tack för en fin blogg och Youtube-kanal :) Ni har kanske fått denna fråga förut: Handlar ni medvetet skönhetsprodukter som är djurvänliga - alltså inte testade på djur och kanske veganska?
Tack snälla :) Majoriteten av det smink vi använder är veganskt och cruelty free. Däremot finns det vissa grejer som jag inte kan byta ut som inte är det, exempelvis min foundation från Estee Lauder som är den enda foundation jag har provat som inte rinner av min feta hy med en gång. Det är självklart inte optimalt att handla från sådana märken som exempelvis säljer till Kina (inga skönhetsprodukter som säljs i EU testas på djur) men med tanke på att det går åt en sådan foundation/år för mig så får det gå.

Hej! Hur mår era höfter?
Just nu, helt okej! Det går verkligen i skov det där. Jag väntar fortfarande på att få operationskonsultation (eller vad jag nu ska göra härnäst). Jag var inne i augusti senast för att träffa en ortoped som i sin tur skulle remissa mig vidare, men vi alla vet ju hur snabb svensk sjukvård är ;) Får hoppas att jag kan operera mig någon gång i alla fall!

Hur planerar ni er "privata" träning. Alltså gymmet och hur ni kommer på övningar mm.
Jag kan säga hur jag brukar göra. Anna brukar göra ungefär likadant, men hon tränar inte lika många pass som mig. Varje måndag och torsdag tränar jag ben, och varje tisdag och fredag tränar jag överkropp. Onsdagen kör jag lätt cardio. Under helgen är det inte alltid jag hinner träna, men om jag hinner det så tränar jag lite det jag känner för. Däremot om jag styrketränar på helgen så blir det i så fall ben på lördagen och överkropp på söndagen. Jag undviker att träna samma muskelgrupper två dagar i rad, annars har jag inga andra regler :) När det kommer till övningar så har jag dels fått hjälp av personalen på gymmet om det är något specifikt problem jag har haft och behöver hjälp med (tex styrkeövningar för min rygg), men jag hittar även endel nya övningar på instagram som jag testar. Gillar jag de övningarna så lägger jag in dem i mina rutiner. Jag ser till att inte köra samma övningar varje pass, utan varierar. Utöver uppvärmning så brukar jag göra kanske 5 övningar på varje pass. Oftast 3-4 sets med 10-15 repetitioner. Nu i slutet av varje pass har jag även börjat stretcha (finally, haha...) och göra balansövningar.

 
/ Emma
Kommentarer
Linda säger:

Intressat med ditt träningsupplägg. Vore kul med lite mer träningstips på er själva å sådär. Håller själv på med att försöka få till en bra rutin och framför allt våga vara på gymmet när andra är där så därför söker jag mycket tips och trix på övingar å sådär. Så gärna mer text, bild och film ifrån träningar på er själva =) Har sett era tränignsfilmer flera gånger nu =D

Svar: Förstår precis vad du menar! Det kan vara jobbigt att vara på gymmet om andra är där när man inte är van. Vi kanske kan dokumentera ett par träningspass i bild- och textform här på bloggen så blir det tydligare :D
Emma Elfstrand

2018-11-07 | 13:28:12
Anonym säger:

Hej! Har ni planer på att bygga ett ridhus på gården? Hade verkligen varit intressant att se hela processen från början! Eller har ni framtidsplaner på att skaffa ridhus?

Svar: Inte som det ser ut just nu, men det hade vart nice :D
Emma Elfstrand

2018-11-07 | 15:10:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: