Svar på söndagsfrågor del 1

Hur ser ni på det här med folk som sysslar med hästar som klagar över att dom inte har mycket pengar just för att dom har häst? 
Rolig fråga! Vi själva kan säga lite på skoj ibland att "vad gör folk som inte håller på med hästar med all sin tid och sina pengar?" och så kan man skämta lite om hur rik man hade varit utan vår livsstil ;) Däremot skulle vi aldrig klaga på att vi har lite pengar pga våra hästar. Det är en uppoffring du får ta helt enkelt, och det får du vara medveten om när du skaffar häst. 

Har ni någon gång dragit slutsatsen att en annan hästmänniska inte har kunskap om hästar och hästhantering bara för den personen inte gör som er och vad ni tycker är en sund hästhållning?
Ja, många gånger! Eller, vi tror snarare att många av dessa personer egentligen har kunskap om hästar/hästhållning men brukar en viss typ av hästhållning/ridning av egoistiska skäl trots att hästen hade mått bäst av något annat. Sen finns det såklart många som inte har kunskap också. För oss finns det bara en sorts sund hästhållning, och det är att ha utgångspunkten att din häst ska ha det så naturligt som möjligt och få utlopp för de behov som en häst har (flock, ströva/röra på sig, äta, dricka osv). Sedan får du individanpassa utöver det. Vår tränare Miranda har samma tänk som oss, men hennes ena häst kan exempelvis inte gå i flock för att hon mår dåligt utav det och får torgskräck, och då har Miranda fått "gå ifrån" sina normala värderingar och anpassa sig till hästen. Vi tror att det finns många hästar som står majoriteten av dygnets timmar på box, går ute själva i en liten hage, aldrig får ridas ut på osv som hade mått mycket bättre av en hästhållning som är anpassad för hästens välmående och inte något annat. 

Visst var det Emma som provade nån ärtdryck? Så nyfiken på hur det smaka!
Yes jag provade på Sprouds nya ärtdryck. Tyvärr så får den en tumme ner från min sida! Den smakade... konstigt, jämfört med de andra växtbaserade dryckerna jag druckit. Den hade typ någon lakritsliknande bismak, och jag hatar lakrits, haha. Soja- och mandeldryck är mer min melodi ;) 

Emma, kan inte ni testa att hoppa Bella på bettlöst och se om hon blir lika stark
Jo, planen är att så fort Bella känns fräsch igen börja rida och testa det bettlösa mer på henne. Tror att hon kan funka riktigt bra på det både i markarbetet och hoppningen så småningom :) 

Hanssons eller majsans?
(Sorry för Vara-intern fråga) För några år sedan hade vi sagt Hanssons, nu säger vi Majsans tack vare deras extremt goda vegoburgare (och även falafel)! Dock har vi inte käkat på Hanssons på flera år så vi kanske inte är de bästa att ställa denna fråga till, haha. 

Vad har ni för favoritlåtar just nu?
Vi är besatta av Sia som ni vet. Just nu lyssnar vi endel på hennes jullåtar (Puppies are forever är vår absoluta favorit) men sen har hon även släppt två nya låtar med Diplo och Labrinth som är grymma. Audio spelar jag typ hela tiden för den är så jäääkla bra och jag verkar aldrig tröttna på den. Förstår inte hur en människa kan vara så grym som Sia och ständigt släppa nytt material där allt är lika jäkla bra, haha.

Jag har för mig att ni har terränghoppat med Tage förut. Är det nåt ni skulle kunna tänka er att göra igen med Tage, eller kanske med Bella?
Absolut! Tyvärr har vi ju blivit "lite" fegare med åren, men jag är övertygad om att Tage hade älskat att få terränghoppa igen. Det hade varit spännande att prova det med Bella också. Hon är väldigt otittig på vanliga hinder, men jag tror inte att hon har terränghoppat tidigare, så antingen hade hon nog tyckt att det var jättekonstigt, eller bara kört på ;) Vi får köpa säkerhetsvästar och prova helt enkelt!

Hur känns det att ha bott i Vara i hela era liv? Skulle ni vilja flytta någon gång och "pröva era vingar"? haha
För vår del är det väldigt praktiskt att bo här, eftersom vi bor nära varandra och våra föräldrar som hjälper oss mycket med allting. Vi trivs bra på landet och det är billigt här, och nära till allt känns det som. De flesta av våra vänner bor dessutom här i Västergötland. Eftersom vi satsar mycket på vår karriär och håller på att bygga upp vårt företag så har det aldrig varit aktuellt för oss att "pröva våra vingar" utan vi satsar på vårt istället :) 

Har ni nån gång varit med i något luciatåg och sjungit solo nån gång?
Jajamen! Både jag och Anna har varit med i ett gäng luciatåg och sjungit solo (vi båda kan sjunga rätt bra, ödmjukt sagt, haha) men Anna har mer erfarenhet av sådant än mig eftersom hon gick Estet med inriktning sång på gymnasiet, så det har blivit många uppträdanden för henne :) 

Ett alternativ är ju annars att "tvinga" Cillan att hoppa terräng med Tage, haha. Det hade varit kul att se!

/ Emma 
Kommentarer
Lovise säger:

Inomhusterräng-träning kanske vore en bra början? Gäsene har i mellandagarna :)

https://www.facebook.com/events/1910107709065068/

Svar: Ja vi har det i Vara då och då också, och det hade vart kul att prova :D
Emma Elfstrand

2018-11-20 | 08:39:33
Bloggadress: http://www.LoviseC.com
Elin säger:

Jaa skicka upp Cillan på Tage, hade varit så kul att se 😊😄

Svar: Får fråga henne, hehe ;)
Emma Elfstrand

2018-11-20 | 10:39:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: