Svar på söndagsfrågor

Har ni haft någon häst som har varit flockbunden och väldigt spänd/gnäggig utan sina kompisar? Hur hanterade ni det i så fall?
Vi har nog aldrig haft någon egen häst som haft detta problem, i alla fall inte när vi är på gården och en häst blir ensam i hagen, stallet eller på ridbanan. Däremot så funkar det verkligen inte att rida ut själv på Boppen. Visst, vi kan tvinga iväg honom, men då går han och är helspänd och krånglar hela rundan och ett sånt pass får vi inte ut något av ändå. Däremot tycker vi det är viktigt i hanteringen att hästen ska funka att ha ensam i stallet och i hagen om det behövs. Vi har haft andra hästar på gården som blivit väldigt stressade av detta, men det gäller bara att riva av plåstret och låta de vänja sig. Låt den flockbundna hästen vara själv i stallet. Snart kommer den vänja sig vid att det inte är så farligt och att den kommer träffa sina kompisar igen :) 
 
Vilka färger tycker ni att era hästar passar bäst i?
Jag tycker faktiskt att alla passar i de flesta färger! Tage är ju fux, men jag tycker ändå att han passar bra i stark rosa osv. Svårt att säga vad de passar bäst i :)

När ska du hoppa mer ordentligt med fokus? Typ testa på ngn bana. Han ser ju mentalt stabil ut med hinder :)
Han har ju bara hoppat ett hinder en gång, så det lär antagligen dröja ett bra tag innan vi hoppar bana. Jag vill inte stressa fram och riskera att han blir utbränd igen, för då får vi börja om på noll, igen. Så jag tar det som det kommer! Är bara glad att vi ens kan ta oss över bommar och sådär :)

Tjänar ni pengar på er blogg?
Nej, tyvärr inte hehe ;) Förutom om vi gör sponsrade inlägg vilket sker extremt sällan här utan i princip bara på Youtube eller Instagram.

Vart bor Anna om Emma bor på gården? Tar det långt tid till stallet då?
Jag bor tillsammans med Samuel på en annan gård! Det tar typ 7 minuter till Emma, så det är inte så långt alls :) 
 
Hur ofta måste ni köpa nya barfotaskor till en häst? Dvs, hur länge håller ett par innan man måste köpa nya?
Vi brukar byta ungefär en gång per år (om de används mycket) :)

Vad tycker ni om Nina Radermaeker? Och hennes sätt av ridning? :) Ha det gött!
Vi får ganska ofta den här typen av frågor, så jag tänkte svara på det rent generellt, oavsett vilken ryttare som syftas. Vi kommer aldrig säga vad vi tycker om en enskild persons träning och hästhållning så länge vi inte tycker att den personen är en riktigt god förebild som vi vill lyfta fram. Dels för att det inte är sjysst att berätta exakt allt man tycker om andra, men också för att det inte är relevant för den diskussionen vi för. Vi väljer att föra hästens välmående-diskussionen på en övergripande nivå där vi kollar på strukturer inom hela ridsporten/olika grenar inom ridsporten. Vi har gjort ett undantag vad jag kan komma på, och det var när Hatteland betedde sig så illa i Falsterbo och vi kände att vi bara var tvungna att kommentera det, eftersom handlingarna från både ryttaren och FEI var vidriga och det därför var relevant till vår diskussion. 

 
/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Ni verkar vara så himla vettiga och genuint goda människor. (:

Svar: Tack vad glada vi blir :D
Emma Elfstrand

2018-11-15 | 12:01:34
Anonym säger:

Bilden på Tage😍😍😍

2018-11-15 | 14:59:49
Anonym säger:

Fast det går inte att riva av plåstret på samma sätt när hästen inte vill vara själv i hagen... 🙈 Min häst springer genom tråden om hon blir lämnad ensam i hagen 🤔😔

Svar: Haha nej det är ju lite jobbigt! Men det kanske funkar att börja i en annan ände då och jobba på att den ska kunna vara själv i stallet och på andra ställen? :)
Emma Elfstrand

2018-11-15 | 16:29:48
Anonym säger:

Fast min häst kan tyvärr inte vara själv i ens stallet fast vi tränar varje dag. Har bara 2 hästar hemma. När hon blir ensam i stallet så vandrar hon otroligt mkt, skriker och svettas samt skiter 100 gånger .. blir inte bättre fast hon är ensam varje dag när jag rider en andra .. så himla trist :(

2018-11-15 | 20:49:46
Anonym säger:

Varför i herrans namn ser ni inte till att ta och ordna er ett bloggkontrakt!? Hör er om för tusan! Jag menar ni jobbar ju faktiskt med sociala medier och att då ha en blogg som knappt alls genererar inkomst är i mina öron helt tokigt. Särskilt eftersom bloggen uppdateras dagligen/flitigt.

Svar: Ja vi borde verkligen göra det. Vi har nog bara inte haft ork och lust att göra detta!
Emma Elfstrand

2018-11-16 | 08:04:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: