Städrace

Idag vaknade jag och upptäckte att jag nog verkligen är på G att bli sjuk. Anna smittade mig nog ändå ;) Väldigt dålig timing eftersom hela helgen är fullspäckad, så jag tänkte försöka lura min kropp nu och skjuta upp förkylningen så den kan komma nästa vecka istället (om den kommer öht). Det är ju så att ofta blir du sjuk när du faktiskt slappnar av och tar det lugnt, så det har jag inte tänkt göra nu, utan jag ska träna på och rida som vanligt även om jag känner mig halvdålig, så får jag hoppas att det funkar. 

Idag började jag därför dagen på gymmet, och sen har jag ridit Tage och Boppen. Ikväll blir det hoppträning med Bella, och den uppdaterar jag om imorgon. Tage och jag skrittade ut i en timme och klättrade. Han var duktig och relativt avspänd. De enda gångerna som han blev lite nervig var när ett rådjur skuttade förbi i skogen och vid det "läskiga huset" på vår väg. Det huset har en robotgräsklippare vilket är Tages största skräck (förutom kossor), och trots att det snart är vinter förstår inte Tage att klipparen har semester nu.

Boppen travade jag bommar med i paddocken och han kändes fin. Det var endel fåglar ute dock, vilket är hans största skräck, så det ställde till det för oss ibland. Så fort han inte hade en fågel i sikte så var han i alla fall väldigt fin och avspänd. 

Anna red ett dressyrpass på Focus och tränade på LA:3-delarna till tisdagens pay and ride. Han kändes precis som vanligt, dvs att ridpasset gick upp och ner hela tiden, men generellt så var hon nöjd. Han orkar inte göra LA:3-rörelserna jättestadigt än, men det blir bättre och bättre med bland annat skänkelvikningarna. När han kom hit förstod han inte vad sidförande skänkel var öht, så det går onekligen framåt i alla fall! Det ska bli kul att se hur han genomför LA:3-programmet på tisdag, som är betydligt svårare tekniskt än LB:3. 

Anna har annars städat stallet hela dagen och det blir så fint så. Hon vloggar under tiden så snart kommer vi kunna bjuda på en "extreme makeover"-stallvideo. Kanske redan på lördag om Anna är riktigt snabb. Jag är glad att jag slipper städa, för ni förstår nog på vårt senaste inlägg hur mycket jag avskyr det ;) 

 
/ Emma
Kommentarer
Sara säger:

Hur var det att rida Tage? 😊 du gör väl inte det så ofta? 💞

Svar: Haha nej jag har inte gjort det sen innan han blev skadad faktiskt :) Det kändes bra!
Emma Elfstrand

2018-11-07 | 17:37:30
Emma säger:

Har ni haft någon häst som har varit flockbunden och väldigt spänd/gnäggig utan sina kompisar? Hur hanterade ni det i så fall? :)

Svar: Sparar denna fråga till nästa veckas söndagsfrågor :D
Emma Elfstrand

2018-11-07 | 21:31:16
Anonym säger:

Hej! Jag har en fråga eller snarare en fundering. Jag själv är hästmänniska och har två små fjordingar. För mig är det allra viktigaste att de mår bra och har ett så bra liv som möjligt. De går ute dygnet runt på lösdrift, jag rider ut så mycket jag bara kan osv. Jag har ända sen jag var liten brytt mig mycket om djur och är därför även vegetarian och använder inte saker som är testade på djur, ja ni förstår. I och med detta så är vilda djur i fångenskap något som verkligen engagerar mig. Min fråga är: Jag anser inte att det är rätt att hålla djur instängda, men varför är det då okej att hålla hästar instängda i en hage? Jag hoppas ni förstår att jag inte vill vara tyken mot er, jag har ju själv mina hästar instängda i en hage. Ni får jättegärna berätta vad ni tycker om det här!

2018-11-08 | 07:29:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: