Planerna med Bella över vintern

Jag tänkte ta och skriva ett inlägg om mina planer med Bella den kommande tiden. 

Tyvärr så blev tävlingen i Lidköping vår sista lokala tävling för iår, eftersom jag ska bort på kvällen när Trollhättan har sin tävling som tyvärr börjar klockan 14, så det kommer jag inte hinna med. Jag hade egentligen även tänkt rida vår klubbhoppning på VHSK den 2 december, men Linnea kommer två dagar innan och behandlar Bella och då blir det vila den helgen istället. Det gör dock inget, utan vi satsar på pay and jumps i vinter istället för de finns det nog ett ganska bra utbud av hoppas jag. 

Jag är faktiskt riktigt taggad på själva vinterträningen när det inte kommer vara tävlingssäsong. Hon ska såklart få vintervila, men vi ska också träna inför den kommande säsongen. Då har jag gott om tid på mig att finslipa min ridning och träna på mina svagheter, samtidigt som vi kommer bli mer samspelta. Under tiden lär jag åka ut på endel pay and jumps också, för att få rutin att komma ut och hoppa bana. 

I december ska både Bella och Focus veterinärcheckas. Om det inte är något fel på Bella (vilket det förhoppningsvis inte är) så kommer hon att få sin vintervila under tiden som Anna är på bröllopsresa i januari. Jag kommer ha nog så mycket att göra under den tiden ändå, så det kommer passa utmärkt med vila för damen då! Sen brukar det alltid vara kallare och jävligare i januari än december, så jag rider helst så lite som möjligt då också ;) 

Förhoppningen med den vilan är att hon ska vara igång ordentligt tills dess att tävlingssäsongen drar igång i februari/mars och att vi kommer mjukstarta då. 

Det jag kommer fokusera på under vintern är helt klart styrka. Hon behöver stärka sin lilla stjärt så hon orkar med att göra både galoppombyten och att hela tiden lyssna fram/tillbaks på mig direkt. Jag kommer antagligen rida en hel del gymnastikhoppning och bomarbete, men också klättra om vädret tillåter det. 

 
Har ni hunnit planera upplägget för era hästar i vinter ännu?

/ Emma
Kommentarer
Carin säger:

Låter som ett bra och välplanerat upplägg för er två tycker jag! :)

Jag själv har en häst som fick en gaffelbandskada i mars i år så nu ska vi snart på vårt förhoppningsvis sista återbesök för att se hur framtiden ser ut...han kommer förmodligen inte få hoppas igen, men kanske bli dressyrhäst på heltid. Då får han nog ingen lugnare period i vinter, han har vilat halva året :P
Sen kommer en utbildningshäst snart som ska vintertränas och sedan få komma ut och starta lite hoppning i vår :D

Svar: Nej vad tråkigt med skada :( Håller tummarna att det går bra för er på dressyrbanan istället :) Kul med utbildningshäst!
Emma Elfstrand

2018-11-13 | 14:44:57
Bloggadress: http://carindanielsson.blogg.se
Emmali säger:

Åh hade så gärna velat stå i erat stall 😍

2018-11-13 | 17:16:28
linhjoh.blogg.se säger:

Min har precis blivit vetcheckad med grön godkänd stämpel i rumpan och sedan haft vila så nu har igångsättningen påbörjats igen mot vinterträning innan vi drar igång nästa år😍 igångsättningen går dock sådär för jag får inte alltid tag på honom i hagen🙈😅

Svar: Haha busen då! Skönt att han är fräsch :D
Emma Elfstrand

2018-11-13 | 19:20:29
Bloggadress: http://linhjoh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: